Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Muž přežil pád z patnácti metrů. V průmyslovém areálu v Olomouci přistál v kontejneru se sklem

Z patnáctimetrové výšky se dnes ráno zřítil muž v jednom z olomouckých průmyslových areálů. Dopadl do kontejneru plného skla, těžce se zranil, ale hrůzostrašný pád přežil. Muže vyprostili hasiči, skončil na urgentním příjmu ve Fakultní nemocnici. Případ již vyšetřuje policie.

VIDEO: Muže a ženu z hořícího domu ve Chválkovicích dostali ven policisté. Cestu si udělali hasícími přístroji

Lidi z hořícího domu ve Chválkovicích u Olomouce dostali ven v sobotu nad ránem policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Na místě byli do tří minut po oznámení a pomocí hasicích přístrojů si udělali cestu v plamenech a muže a ženu...

Případ se stal před osmou ráno v zadním traktu budovy na Šibeníku v Olomouci. Mezi prvními byli na místě hasiči. "Muž spadl zhruba z patnácti metrů do kontejneru s uskladněnými pětilitrovými zavařovacími sklenicemi a zranil se. Zůstal uvězněný ve 2,5 metrech a potřeboval rychlé ošetření," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Záchranáři se ke zraněnému muži dostali přes nastavovací žebříky a poskytli mu základní ošetření. "Poté jsme s vysokozdvižným vozíkem dostali paletový kontejner na zem, muže ze střepů opatrně vyprostili a přesunuli na nosítka," doplnila mluvčí hasičů.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikiskové muž utrpěl mnohačetná zranění. "Šlo o muže středního věku, v době našeho příjezdu byl při vědomí, udával však silné bolesti zad, bylo zde podezření na zlomeninu hrudní a krční páteře a pánve. Pacient byl znehybněn, záchranáři mu podali léky proti bolesti a na kyslíkové terapii jej odvezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci," řekla Mikisková.

Pád do kontejneru se sklem muži paradoxně mohl zachránit život, dopad na zem z patnáctimetrové výšky by měl podle zdravotníků zřejmě horší následky.

Olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová uvedla, že okolnostmi pádu muže se již zabývají olomoučtí kriminalisté.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky pád, výška, kontejner, sklo, areál, průmysl, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, hasiči, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž přežil pád z patnácti metrů. V průmyslovém areálu v Olomouci přistál v kontejneru se sklem  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.