Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zlatý erb opět dostaly Zlaté Hory a také Zábřeh. Soutěž o nejlepší webové stránky má pětadvacet let

Soutěž o nejlepší webové stránky měst a obcí Zlatý erb letos v Olomouckém kraji Zlaté Hory na Jesenicku a Zábřeh na Šumpersku. Soutěž má letos pětadvacáté výročí, hodnotí se například povinně zveřejňované informace, elektronické služby pro občana nebo bezpečnost webů.

Nejlepší webové stránky mají v Olomouckém kraji Zlaté Hory a Náměšť na Hané

Nejlepší webové stránky v Olomouckém kraji mají mezi městy Zlaté Hory na Jesenicku, které obhájily loňské prvenství, a v kategorii obcí Náměšť na Hané na Olomoucku. Do soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby se letos v...

Letos měla soutěž o nejlepší webové stránky měst a obcí v Olomouckém kraji několik novinek. Kromě toho, že se do ní mohla formou internetového hlasování zapojit i veřejnost, prošly změnami také soutěžní podmínky. Nově porota například hodnotila všechny weby obcí s rozšířenou působností, takže se už do soutěže nemusely samy přihlašovat.

Zlaté Hory obhájily prvenství z loňska a také z předchozího roku. Lidé na webu města najdou nejen úřední informace, ale také mobilní rozhlas, snímky z webkamery umístěné na nedaleké rozhledně či virtuální prohlídky turistických cílů v okolí.

"Hodnocení městských a obecních stránek se zaměřilo na open data a na bezpečnost webů, aby byly odolné proti hackerským útokům," uvedl Petr Lysek (Piráti), radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region.

Soutěž pořádá spolek Český zavináč. Vítězové krajských kol postupují do celostátního finále.

"Gratuluji všem vítězům letošního ročníku i všem starostkám a starostům, kteří webové stránky svých obcí neustále rozvíjí a zlepšují. Lidé díky tomu snadno najdou informace, které hledají, ušetří si čas chozením na úřad nebo se prostřednictvím obecních webů dozví o zajímavých společenských, kulturních nebo sportovních akcích," uvedl v tiskové zprávě hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (PirSTAN),.

Nejlepší webové stránky obcí s rozšířenou působností
1. místo - Zábřeh
2. místo - Mohelnice
3. místo - Uničov
Nejlepší webové stránky měst a obcí
1. místo  - Zlaté Hory
2. místo - Moravský Beroun
3. místo - Velké Losiny

Ohodnoť článek

Foto Olomoucký kraj

Štítky soutěž, Zlatý erb, webová stránka, Zlaté Hory, Zábřeh, Olomoucký kraj, okres Šumperk, okres Jeseník, Josef Suchánek, Česká pirátská strana, Piráti a Starostové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatý erb opět dostaly Zlaté Hory a také Zábřeh. Soutěž o nejlepší webové stránky má pětadvacet let  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.