Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V BMW, které u Němčic nad Hanou sestřelilo traktor s myslivci, byly katalyzátory. Policie pátrala, čí jsou

Loňská nehoda, při které bavorák u Němčic nad Hanou sestřelil traktor s myslivci, měla pozoruhodnou dohru. V autě se totiž našly katalyzátory a policie prověřovala, zda nejsou kradené. Nakonec se nic nekalého prokázat nepodařilo a horká stopa vychladla.

Nehoda se stala loni den před Silvestrem mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi na Prostějovsku. Osobní BMW ve velké rychlosti sestřelilo při předjíždění traktor s vlečkou, na které bylo osmnáct myslivců, když traktor začal odbočovat vlevo. Na místě bylo dvanáct zraněných, musel přiletět i záchranářský vrtulník. 

V kufru BMW, které dopravní nehodu zavinilo, policisté objevili katalyzátory. "V autě byla parta lidí, kteří nebyli odtud. Jeli rychle, možná spěchali a v kufru měli katalyzátory do aut. Zajímalo by mě, kde je vzali," potvrdil jeden z myslivců.

Horkou stopu začali okamžitě prověřovat kriminalisté. "V souvislosti s nalezenými katalyzátory ve vozidle, které mělo podíl na dopravní nehodě u Dobromilic dne 30. 12. 2022, se neprokázalo, že by tyto pocházely z trestné činnosti. Žádné protiprávní jednání nebylo zjištěno," shrnula nyní výsledky vyšetřování mluvčí policie Miluše Zajícová.

Bavorák, který u Němčic nad Hanou sestřelil myslivce, po silnici podle nich letěl stodvacítkou

Tachometr BMW, které předposlední den loňského roku sestřelilo u Němčic nad Hanou na Prostějovsku traktor s myslivci, se podle svědků zastavil na rychlosti 120 kilometrů v hodině. Policie vyšetřuje i řidiče traktoru, protože téměř dvacítka...

Vyšetřování samotné havárie skončilo nedávno, oba řidiči jsou podezřelí z přestupku. Řidič BMW nehodu zavinil, řidič traktoru převážel na vlečce osoby, což zákon neumožňuje. Tresty udělí příslušný správní orgán. Testy na drogy i alkohol byly u obou řidičů negativní.

"Neschválený způsob přepravy si řidič zřejmě odnese, ale on jen na chvíli přejížděli silnici," omlouval myslivce týden po nehodě jednatel Okresního mysliveckého spolku Prostějov Jiří Procházka.

Krádeže katalyzátorů plných drahých a vzácných kovů ze zaparkovaných aut jsou v tuzemsku hrozbou již dlouho. Tyto případy se nevyhýbají ani Olomouckému kraji, v poslední době se objevily krádeže třeba přímo v Prostějově, Přerově nebo na Šumpersku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, traktor, vlečka, BMW, myslivci, katalyzátor, vyšetřování, policie, Němčice nad Hanou, okres Prostějov, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V BMW, které u Němčic nad Hanou sestřelilo traktor s myslivci, byly katalyzátory. Policie pátrala, čí jsou  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.