Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: V Jeseníkách se stále lyžuje, na Ovčárně jely tři vleky. Rolbaři naposledy projeli trasu pro běžkaře

Do Jeseníků mohli o tomto víkendu vyrazit lyžaři a běžkaři. V provozu byly na Ovčárně tři vleky, na svazích je stále dostatek sněhu. Pokud to podmínky dovolí, lyžovat se bude i příští víkend. Rolbaři však naposledy v této sezoně projeli trasu na Švýcárnu. 

VIDEO: Ženu, která si na zledovatělé stezce zlomila kotník, musel z Jeseníků transportovat vrtulník

Vrtulník musel v neděli odpoledne zasahovat v Jeseníkách u zraněné ženy, která uklouzla na zledovatělé stezce, sjela po svahu a zlomila si kotník. Horští záchranáři ženě poskytli první pomoc a přenesli ji na vhodné místo, kde si ji vyzvedl lékař...

"Stále se tady lyžuje, na Ovčárně jely tři vleky C, B a A. Pro běžkaře je souvislá stopa z Ovčárny na Praděd a na Švýcárnu. Na cestě leží ještě souvislá pokrývka sněhu, ve volném terénu se už vyskytují fleky," uvedl dispečer horské služby. Na vrcholcích hor leží kolem čtyřiceti centimetrů sněhu.

Na Ovčárně se loni vleky zastavily v sobotu 30. dubna. Lyžovat by se zde dalo i potom, od ochranářů má však areál kvůli své poloze povolený provoz pouze do konce dubna, je to tím, že středisko leží v národní přírodní rezervaci v nadmořské výšce 1440 metrů. Pokud to podmínky a také zájem lyžařů dovolí, letošní sezonu by tak areál mohl ukončit až příští víkend. Ostatní střediska v Jeseníkách zastavily provoz ve druhé polovině března, sezonu mnohé areály ukončily až o dva týdny dříve než obvykle.

Pro běžkaře už zima definitivně skončila. "Dnes večer jsme udělali poslední úpravu stopy Ovčárna, Švýcárna, Praděd. V pondělí se bude prohrnovat silnice z Ovčárny na Praděd, takže sezóna je u konce," potvrdili rolbaři na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Běžky na Pradědu

Štítky lyžování, rolba, stopa, provoz, vlek, Jeseníky, běh na lyžích, Švýcárna, Praděd, Ovčárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Jeseníkách se stále lyžuje, na Ovčárně jely tři vleky. Rolbaři naposledy projeli trasu pro běžkaře  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.