Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Do Olomouce míří tisíce Baníkovců. Policie i Sigma chystá rozsáhlá opatření pro bezpečnost

Závěr základní části první fotbalové ligy nabídne v Olomouci atraktivní duel s Baníkem Ostrava. S nedělním zápasem se pojí také zvýšený divácký zájem a příjezd tisíců fanoušků Ostravy do hanácké metropole. Bezpečnostní opatření pro minimalizování incidentů připravují policisté i olomoucký klub.

Program 30. kola Fortuna ligy proti sobě 30. dubna svede také týmy SK Sigma Olomouc a FC Baník Ostrava, výkop nedělního zápasu je stanoven na 15 hodin. Už předtím bude v některých částech města rušněji, očekává se příjezd značného počtu fanoušků z Ostravy a vyšší je i divácký zájem ze strany Hanáků.

V protisměru po D1. Policie pátrá po řidiči, který se otočil na dálnici u Lipníku

Případ jízdy auta v protisměru po dálnici D1 vyšetřují policisté z dálničního oddělení Kocourovec. Neznámý řidič se otočil na autostrádě nedaleko Lipníku nad Bečvou a vyrazil nesprávným směrem. Osobní auto zachytily kamery, policie se obrací na...

„Utkání bylo ze strany Policie České republiky vyhodnoceno jako rizikové, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují. Do bezpečnostního opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté kriminální a dopravní služby, policejní psovodi a policisté z antikonfliktního týmu. V činnosti bude i nové velitelsko-štábní vozidlo. Olomoucké policisty budou posilovat kolegové z Moravskoslezského kraje. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. Jsme v úzkém kontaktu s fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu,“ přibližuje přípravy strážců zákona mluvčí Policie ČR Libor Hejtman.

Před derby s Baníkem je podle zástupců olomouckého klubu tradičně znát vyšší poptávka po lístcích na tribuny. „Návštěva by měla být vysoce nadprůměrná. Vstupenky v předprodeji postupně mizí a doporučujeme zajistit si místa s předstihem,“ říká mluvčí SK Sigma Olomouc Jiří Fišara. Olomoučtí příznivci se mají pro podporu Sigmy obléct do modrého oblečení, naopak Baník zveřejnil výzvu k odění bílých triček, mikin a dalších doplňků.

Baníkovcům vyčlenila Sigma celou severní tribunu Androva stadionu, která má kapacitu přibližně 3800 míst. „Očekává se, že z Ostravy dorazí okolo dvou tisíc fanoušků,“ podotkl olomoucký mluvčí Fišara s tím, že Sigma je v kontaktu nejen s policií, ale také se zástupci ostravského klubu.

„Na utkání bude zvýšen počet členů pořadatelské služby. Jedním z opatření je také to, že na ostatní tribuny mimo severní, nebudeme vpouštět diváky se symboly soupeře jako jsou šály, dresy a podobně. Platí to zejména pro východní tribunu, kde se sdružují naši aktivní fanoušci a chceme tak předejít zbytečným konfliktům. Apelujeme na to, aby aktivní fanoušci Baníku využili pro nákup vstupenek severní tribunu,“ říká Jiří Fišara.

Podle Libora Hejtmana budou policisté monitorovat příjezd fanoušků Baníku do Olomouce i jejich pohyb po městě, a to jak před zahájením, tak i po skončení utkání. „Jedná se zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnosti občanů a také plynulého a bezpečného provozu na silnicích. Vyzýváme všechny, aby důsledně dbali pokynů policistů,“ zakončil policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, fanoušci, Baník, Andrův stadion, Policie ČR, bezpečnostní opatření, Olomouc, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Olomouce míří tisíce Baníkovců. Policie i Sigma chystá rozsáhlá opatření pro bezpečnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.