Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Požár bytovky na Olomoucku: Hasiči evakuovali osm lidí, jeden člověk se přiotrávil zplodinami

, aktualizováno 7. května 2023, 8:31

K požáru bytového domu v Bohuňovicích u Olomouce spěchaly v sobotu čtyři jednotky hasičů. Požár zasáhl podkrovní ubytovací část stavby, při události se jeden člověk nadýchal zplodin hoření a záchranka ho transportovala do nemocnice. Hasiči z bytovky evakuovali celkem osm lidí.

VIDEO: Trénink v ohnivém pekle. Hasiči z Hané ukázali unikátní záběry z flashover kontejneru

Fyzicky i psychicky nebývale náročný výcvik v uzavřeném prostoru takzvaného flashover kontejneru natočili hasiči v tréninkovém středisku v Hamrech na Prostějovsku. Členové profesionálních i dobrovolných jednotek se na polygonu připravují na...

Při požáru podkrovního bytu ve třetím podlaží bytového domu v Bohuňovicích se plameny rozšířily na strop ve dvou místnostech. „Požár se podařilo zlikvidovat jedním C proudem. Z bytového domu jsme evakuovali osm osob. U jedné z nich došlo k intoxikaci zplodinami, poskytli jsme kyslíkovou terapii a předali ji do péče zdravotnické záchranné služby,“ vylíčil úvodní část zásahu mluvčí krajských hasičů Josef Koláček.

Na místě operovali profesionální hasiči ze Šternberku ve spolupráci s dobrovolnými jednotkami z Bohuňovic, Trusovic a Bělkovic-Lašťan. „Dům jsme následně odvětrali a prověřili termokamerou,“ doplnil Koláček.

Příčinu události došetřuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s kriminalisty Policie ČR. „Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun, zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě 25 milionů korun,“ uvedl mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, požár, zásah, Bohuňovice, Olomouc, požár Bohuňovice, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár bytovky na Olomoucku: Hasiči evakuovali osm lidí, jeden člověk se přiotrávil zplodinami  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.