Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Olomouckému kraji dnes odpoledne hrozí silné bouřky a přívalové deště. Vyloučeny nejsou ani kroupy

V celém Olomouckém kraji dnes odpoledne hrozí silné bouřky a přívalové deště. Nárazy větru by mohly dosáhnout až 70 kilometrů za hodinu a nejsou vyloučeny ani kroupy. Výstraha meteorologů platí dnes od 12 do 20 hodin.

V Olomouckém kraji hrozí záplavy, varují meteorologové. Na Mohelnicku platí povodňová pohotovost

Až do zítřejšího rána meteorologové kvůli vydatným dešťům vyhlásili téměř v celém Olomouckém kraji povodňovou bdělost. V pohotovosti jsou zejména na Mohelnicku, kde platí dokonce druhý stupeň výstrahy. Vydatně pršet by mělo i během dneška.

Výstraha platí na celém východu České republiky včetně Olomouckého kraje. "Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek s krátkodobými úhrny srážek kolem 30 milimetrů a s nárazy větru kolem 70 kilometrů za hodinu s menšími kroupami," varují meteorologové.

Přívalové deště by mohly ojediněle rozvodnit malé toky, zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky nebo padající a poletující předměty. Velmi opatrní by měli být řidiči. 

Počasí ovlivňuje studená fronta, které přechází Českou republiku od západu.

"V úterý bude zpočátku polojasno nebo skoro jasno, během dne od západu oblačno až zataženo. Odpoledne postupně na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty 26 stupňů. Bouřky mohou být doprovázené přívalovými srážkami, nárazovým větrem a menšími kroupami," uvedla v předpovědi pro Olomoucký kraj Eva Richtariková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, vítr, nárazy, Olomoucký kraj, bouřka, kroupy, Česko, Český hydrometeorologický ústav, přívalový déšť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouckému kraji dnes odpoledne hrozí silné bouřky a přívalové deště. Vyloučeny nejsou ani kroupy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.