Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Přerovsku hořela trafostanice, do akce zamířila i Sněhurka

Do průmyslového areálu ve Vlkoši na Přerovsku spěchaly ve čtvrtek ráno čtyři jednotky hasičů, po technické závadě došlo k požáru trafostanice. Při zásahu na zařízení pod elektrickým proudem využili hasiči i speciální kontejner přezdívaný Sněhurka s velkou zásobou hasiva v podobě oxidu uhličitého.

Krevní plasmy už jsem daroval dva velké barely, usmívá se rekordman olomouckého hasičského sboru

Hasiči Olomouckého kraje nedávno hromadně darovali krev a krevní plazmu. Celkem se zúčastnilo dvanáct příslušníků sboru, mezi nimiž byli i dva „prvňáčci“. S nimi dorazil i olomoucký rekordman Dalibor Joura, který oslavil 250. odběr.

Krátce před sedmou hodinou ranní zamířili profesionální hasiči a drážní hasiči z Přerova do obce Vlkoš, kde společně s dobrovolnými jednotkami likvidovali požár trafostanice. „K hašení jsme využili CO2 a z důvodu zvýšení účinnosti a zamezení šíření požáru byl nasazen i prášek. Ve spolupráci s energetiky došlo k odpojení rozvodné skříně od sítě,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Když pominulo riziko úrazu elektrickým proudem, přikročily jednotky k dohašení místa vodou. „Museli jsme obnažit přívodné kabely a ochladit je vysokotlakým proudem. Po kontrolním měření termokamerou jsme místo zásahu předali majiteli,“ doplnila mluvčí Balážová.

Pro tento typ zásahů mají hasiči k dispozici také kontejner se sněhovým hasivem tedy plynem CO2, speciální vůz přezdívaný sněhurka pomohl i ve Vlkoši. „Podle vyšetřovatele byla příčinou technická závada v rozvodné skříni trafostanice. Škoda byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun,“ uzavřela Balážová.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, FB Drážní hasiči Přerov

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, trafostanice, požár Vlkoš, Sněhurka, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Přerovsku hořela trafostanice, do akce zamířila i Sněhurka  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.