Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vlak zdemoloval auto při nehodě u Postřelmova: dva zraněné vyprošťovali hasiči

Ke střetu osobního auta a vlakové soupravy zamířily v pondělí odpoledne jednotky IZS k Postřelmovu na Šumpersku. Hasiči vyprošťovali ze zdemolovaného auta dvě zraněné osoby, na místo letěl i záchranářský vrtulník.

VIDEO: Požár skládky zaměstnal osmdesát hasičů, vrtulník, těžkou techniku i chemickou laboratoř

Celou noc ze soboty na neděli pracovala těžká technika na rozhrabání hořícího materiálu při požáru skládky v Hradčanech u Přerova. Složitý zásah ve třetím stupni požárního poplachu začal v sobotu po poledni, v akci byl i vrtulník či šestnáct...

K nehodě osobního automobilu a osobního vlaku došlo po 14. hodině na přejezdu na okraji Postřelmova. „Hasiči ze silně destruovaného vozidla vyprostili dvě zraněné osoby a předali je do péče posádkám Zdravotnické záchranné služby,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Ve vlaku se podle mluvčího při nárazu nikdo nezranil. „O cestující se rovněž postarali hasiči, na místo dorazil náš evakuační autobus. Jedná se o více než 30 cestujících, budou přepraveni k náhradnímu spoji. Doprava na železnici je v tuto chvíli pozastavena,“ doplnil Hošák.

Okolnosti nehody se vyšetřují, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Doprava na trati ze Zábřehu přes Postřelmov na Kouty a Petrov nad Desnou a Sobotín je zastavená. V úseku mezi Zábřehem a Postřelmovem jezdí náhradní autobusy, informovaly České dráhy.

V regionální dopravě je zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava, ale ve velice omezeném počtu, uvedly dráhy. Podle Správy železnic se předpokládá omezení v dopravě do 18 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, nehoda, vlak, železnice, vážná nehoda, zranění, Postřelmov, Zábřeh, Šumperk, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak zdemoloval auto při nehodě u Postřelmova: dva zraněné vyprošťovali hasiči  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.