Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár ve slévárně v Řepčíně. Museli zasahovat v dýchacích přístrojích

, aktualizováno 10. července 2023, 8:56

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly při požáru ve slévárně v průmyslovém areálu v Řepčíně v Olomouci. Z haly bylo evakuováno kolem sedmdesáti lidí, požár se obešel bez zranění. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů, škoda bude minimálně 1,5 milionu korun.

Osm jednotek hasičů zasahovalo u rozsáhlého požáru chalupy a přilehlých hospodářských staveních nedaleko Štědrákovy Lhoty na Šumpersku. Hrozilo rozšíření požáru do lesa, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

"Právě zasahujeme v průmyslovém areálu v Olomouci-Řepčíně, kde hořela část technologie, kabeláž a dopravní pás ve slévárně. Samovolně bylo evakuováno 70 zaměstnanců, nikdo nebyl zraněn," potvrdila dnes ráno mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Na místě byly čtyři jednotky, hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. "Požár jsme lokalizovali," ubezpečila mluvčí hasičů.

"Jedním proudem jsme hasili a druhým ochlazovali technologii, z níž unikala žhnoucí tavenina. S termokamerou jsme kontrolovali teplotu strojů. Silně zakouřenou šestipatrovou budovu jsme odvětrali přirozeně a i s využitím přetlakových ventilátorů," popsala mluvčí.

Co bylo příčinou požáru, bude zjišťovat vyšetřovatel hasičů, který je na místě. Škoda se vyšplhá minimálně na 1,5 milionu korun. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, slévárna, hala, průmysl, areál, evakuace, hasiči, Řepčín, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali požár ve slévárně v Řepčíně. Museli zasahovat v dýchacích přístrojích  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.