Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Další tragédie při koupání. V jezeře Poděbrady u Olomouce se utopil muž

Ke třetímu případu utonutí člověka během jediného týdne došlo v Olomouckém kraji. V oblíbené lokalitě jezera Poděbrady nedaleko Olomouce se v pátek odpoledne utopil osmapadesátiletý muž. Na stejném přírodní koupališti zemřela před šesti dny třiačtyřicetiletá žena.

Tísňová linka přijala oznámení o nálezu utonulého muže na Poděbradech v pátek krátce před čtvrtou  hodinou. „Jeho bezvládného těla ve vodě nedaleko břehu si všimli starší manželé, kteří ho vytáhli na břeh. Na pomoc jim přispěchala mladá žena, která okamžitě zahájila resuscitaci,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Tragický víkend u jezer v kraji: jak snížit riziko a na co si dát pozor při záchraně tonoucího?

Dvojnásobné tragické připomenutí nebezpečí utonutí přinesl uplynulý víkend v Olomouckém kraji. Při koupání zemřela v sobotu třiačtyřicetiletá žena v jezeře Poděbrady u Olomouce, o den později potkal obdobný osud jedenasedmdesátiletou seniorku u...

 

Ve snaze o záchranu lidského života pokračovali i přivolaní zdravotníci, muži ale už nebylo pomoci. „Šetřením na místě nebyly zjištěny žádné podezřelé okolnosti. Ke zjištění příčiny úmrtí byla nařízena zdravotní pitva,“ doplnila mluvčí Šafářová.

Jedná se o třetí případ utonutí v Olomouckém kraji během uplynulého týdne. Na Poděbradech zemřela minulou sobotu třiačtyřicetiletá žena, o den později našli příslušníci IZS utonulou seniorku v jezeře Tovačov.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky neštěstí, utonutí, utonulý muž, utopení, smrt, úmrtí, Olomouc, Poděbrady, Přerov, Tovačov, Policie ČR, záchranka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další tragédie při koupání. V jezeře Poděbrady u Olomouce se utopil muž  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.