Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

VIDEO: Požár náklaďáku poškodil halu ve Šternberku. Škoda je přes šest milionů

Z velké dálky byl ve středu ráno vidět hustý dým na okraji Šternberku, kde hořelo v jedné z průmyslových hal. Požár se šířil od nákladního vozidla a s plameny se snažili marně bojovat pracovníci s využitím hasicích přístrojů. Oheň se ale rychle šířil a pod kontrolu ho dostali až hasiči. Hmotná škoda podle prvotních odhadů přesáhne šest a půl milionu korun.

Profesionální hasiči ze Šternberku a Uničova a dobrovolníci z Bohuňovic a Babic spěchali ve středu ráno k nahlášenému požáru nákladního auta na okraji Šternberka. „Hustý černý dým byl pozorovatelný pro všechny směřující jednotky k zásahu již z velké dálky. Místní zaměstnanci se pomocí několika hasících přístrojů pokoušeli usměrnit velmi rychle rozšiřující se hoření, bohužel neúspěšně,“ nastínil situaci mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

K vážné dopravní nehodě linkového autobusu vyjížděly ve čtvrtek dopoledne složky IZS do Lutína nedaleko Olomouce. Prostředek hromadné dopravy naboural do domu, příčinou byla pravděpodobně náhlá zdravotní indispozice řidiče. Při události se...

I když se požár hasičům podařilo během krátké chvíle dostat pod kontrolu, sálavé teplo poškodilo nedaleký traktorový nakladač a způsobilo i popraskání oken a poškození opláštění haly. „V navazujícím čase hasiči provedli postupnou likvidaci, ochlazení a odvětrání prostředí s využitím přetlakové ventilace. Termokamerou bylo dohledáno několik skrytých ohnisek ve střešních konstrukcích,“ vylíčil postup zasahujících jednotek mluvčí Hošák.

Okolnosti vzniku události poté začali zjišťovat vyšetřovatelé hasičů a Policie České republiky. Podle prvotních informací se pravděpodobně jednalo o technickou závadu. „Během zásahu i požáru nedošlo k žádným zraněním. Předběžné vyčíslení vzniklých škod přesahuje částku šest a půl milionu korun,“ zakončil Hošák.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, Šternberk, Uničov, hala, požár hala, požár nákladní auto, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Požár náklaďáku poškodil halu ve Šternberku. Škoda je přes šest milionů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.