Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Na Přerovsku hořela fotovoltaika mezi rodinnými domy. Škoda je přes tři miliony

Černý dým stoupal v neděli z jedné z garáží v obci Polkovice na Přerovsku, na střeše hořely fotovoltaické panely. Se zahořením solárních zdrojů elektřiny bojovalo pět jednotek hasičů, škoda podle předběžných odhadů přesáhne tři miliony korun.

Do Polkovic nedaleko Kojetína vyrazilo v neděli okolo půl desáté dopoledne pět jednotek hasičů k požáru menší fotovoltaické elektrárny na střeše garáže. Se zahořením elektrického zařízení se potýkali profesionální hasiči ze stanice Kojetín a Prostějov ve spolupráci s dobrovolníky z Tovačova, Kojetína a místním sborem z Polkovic.

Olomoucký kraj sužují požáry, naposledy dnes ráno hořelo v Oskavě. Hasiči jsou na pokraji vyčerpání

Olomoucký kraj v posledních hodinách sužuje nebývalé množství požárů. Naposledy dnes ráno hořel les v Oskavě na Šumpersku, v posledních hodinách jde celkem o šestnáct požárů. Hasič už jsou na pokraji vyčerpání.

„Včasným zásahem nedošlo k výraznějším škodám na majetku uvnitř. Nicméně i tak došlo ke škodě přesahující tři miliony Kč a poškození sloupu elektrického vedení,“ konstatoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zdeněk Hošák s tím, že při události se nikdo nezranil. Další okolnosti události jsou předmětem vyšetřování.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, zásah, požár fotovoltaika, požár Polkovice. hasiči, HZS Olomouckého kraje, Přerov, Kojetín, Tovačov, Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Přerovsku hořela fotovoltaika mezi rodinnými domy. Škoda je přes tři miliony  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.