Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Požáry polí a pak řádění bouřky. Vichr vyvrátil na Prostějovsku stromy na dva kostely

Přes odm desítek zásahů kvůli silnému větru a bouřkám evidují hasiči v Olomouckém kraji. Vichr vyvracel stromy, ty hned ve dvou obcích na Prostějovsku spadly na kostely. Ještě odpoledne je zde přitom výrazně zaměstnávaly požáry vyschlých polí.

Paradoxní den plný typově rozdílných činností mají za sebou hasiči v Olomouckém kraji. Ti nejprve likvidovali požáry vyprahlých polí či travnatého porostu, poté se museli zaměřit na technické zásahy po silných bouřkách.

K rozsáhlému požáru na poli u Velkého Týnce nedaleko Olomouce vyjíždělo v neděli večer pět jednotek hasičů. Záři a kouř pozorovali lidé i ze vzdálenosti několika kilometrů. Hořet začalo po nárazu zemědělské techniky do sloupu vysokého napětí.

 

„Požáry bohužel vystřídala bouřka. Na operační středisko bylo hlášeno přes osmdesát událostí. Stále převažují popadané stromy. V Mostkovicích a Mořicích došlo k pádu stromu na kostel. V Soběchlebích došlo vlivem silného větru ke stržení části střechy na rodinném domě,“ informoval ve večerních hodinách mluvčí HZS Olomouckého kraje Josef Koláček s tím, že poškození střechy řešili hasiči také v Přerově.

Jen pár hodin předtím přitom hasiče zaměstnávaly požáry spojené s horkým počasím a suchou vegetací. U Kralic na Hané odpoledne sedm jednotek ve druhém stupni požárního poplachu bojovalo s požárem pole, zasažená byla plocha 400 krát 200 metrů. V nedalekých Kraličkách hořel travní porost u železniční trati. Třetí zásah pak znamenal pro hasiče požár strniště v Bílovicích.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, zásah, požár, vítr, bouřka, vichr, vyvrácené stromy, HZS Olomouckého kraje, Olomoucký kraj, Prostějov, kostel, Mořice, Mostkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požáry polí a pak řádění bouřky. Vichr vyvrátil na Prostějovsku stromy na dva kostely  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.