Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Dva cyklisté se zranili při srážce na periferii Prostějova. Policie žádá o pomoc svědky

Policisté z Prostějova hledají svědky, kteří by mohli pomoct s objasněním dopravní nehody dvou cyklistů na jižním okraji města. Dva mladí muži se srazili v pátek večer, jeden z nich měl přitom na stezce nepředvídatelně kličkovat. Při kolizi a pádu se oba zranili a záchranka je převezla k ošetření do nemocnice.

Čtyři zranění u Štěpánova. Mladá řidička nezvládla fabii a srazila se s protijedoucím vozem

Vážná nehoda se stala u Štěpánova na Olomoucku. Devětadvacetiletá řidička nezvládla fabii, dostala smyk a střetla se s protijedoucím vozem. Čtyři vážně zraněné museli záchranáři odvézt do olomoucké Fakultní nemocnice. Škoda je přes sto tisíc korun. ...

Pátek 28. července přinesl nepříjemnou kolizi na cyklostezce mezi Prostějovem a Žešovem. V době mezi 20:40 a 21:00 jel na kole ve směru od okresního města jedenatřicetiletý muž a podle poznatků policie kličkoval napříč cyklostezkou. V protisměru projížděla partnerská dvojice, a zatímco žena se ještě se štěstím dokázala střetu vyhnout, její sedmadvacetiletý přítel nikoliv. „Jedenatřicetiletý cyklista s největší pravděpodobností vjel protijedoucímu do jízdní dráhy, kdy došlo ke střetu a pádu obou cyklistů na zem. S mladším cyklistou jela na koloběžce jeho přítelkyně, která ale jela před ním a samotný střet neviděla, pouze za sebou uslyšela ránu. Uvedla ale, že protijedoucí cyklista při jízdě kličkoval a sama musela při průjezdu okolo něj zpomalit, aby nedošlo ke kolizi,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.


Vyznačené místo nehody u Prostějova. Zdroj: Policie ČR

Oba aktéři nehody utrpěli při pádu zranění, se kterými je záchranáři transportovali do nemocnice. „U staršího z účastníků nehody nebylo ze zdravotních důvodů možné provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Za tímto účelem byl nařízen odběr biologického materiálu v nemocnici. U mladšího muže bylo naměřeno přes jedno promile, orientační test na návykové látky měl negativní,“ komentovala důležité faktory páteční srážky policistka.

„Vzhledem k okolnostem nehody a za účelem řádného objasnění celé události se obracíme na veřejnost s prosbou o pomoc. Hledáme svědky nehody, kteří se v uvedenou dobu pohybovali po cyklostezce v ulici Brněnská v Prostějově a mohli by nám podat jakoukoliv svědeckou výpověď k průběhu střetu cyklistů a taky případně k nebezpečné jízdě cyklisty – kličkování, rychlost, bezprostřední ohrožení a tak dále, aby nás kontaktovali na lince 158,“ vyzvala mluvčí Zajícová. S vyjasněním situace mohou policistům pomoci také řidiči aut, kteří by tudy projížděli a mohli něco zaznamenat na palubní kameru.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, cyklista, pád, zranění, vyšetřování, Prostějov, Žešov, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva cyklisté se zranili při srážce na periferii Prostějova. Policie žádá o pomoc svědky  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.