Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Žákům v Přerově poslouží nová školní hřiště. Modernizací procházejí o prázdninách i učebny

Sportoviště u přerovských základních škol Svisle a Trávník prošly přes prázdniny rekonstrukcí a od září už budou sloužit žákům. Výrazně rozsáhlejší akcí je renovace multifunkčního hřiště u ZŠ Velká Dlážka, na kterém ještě stavbaři pracují. Investice dosahuje hodnoty takřka třináct milionů korun, areál má být hotový na konci října.

Největší rekonstrukce školního hřiště u ZŠ Velká Dlážka je přibližně ve své polovině. Kromě opravené atletické dráhy a hřiště s umělým povrchem zde vyroste nové beachvolejbalové hřiště, dvě multifunkční a jedno workoutové hřiště. Víceúčelové školní sportoviště, jehož součástí je atletická dráha a několik sportovních ploch, bylo postaveno v roce 2004. „Po 19 letech intenzivního užívání bylo hřiště v havarijním stavu a zástupci města se rozhodli pro rekonstrukci, jejíž součástí je nejen výměna povrchu, ale i doplnění či výměna ochranných prvků a oplocení. V celém rozsahu je rovněž nutné školní hřiště odvodnit,“ uvedla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Přerovany zaujala sdílená kola. Za první měsíc eviduje firma přes dvanáct tisíc výpůjček

První měsíc provozu sdílených kol v Přerově předčil očekávání zástupců tamní radnice. Firma eviduje více než dvanáct tisíc výpůjček, lidé na kolech ujeli přes 18 tisíc kilometrů. Město za jednu výpůjčku provozovateli platí necelých osmnáct korun....

Menší opravu mají za sebou sportoviště u škol Svisle a Trávník. U ZŠ Svisle nechalo město podle radního pro školství Michala Záchy (ODS) vylepšit povrch běžeckého oválu s rovinkou. „Kromě toho jsme zajistili i trhliny u volejbalového hřiště, to vše za 820 tisíc korun," specifikoval Zácha. Druhá z menších oprav zlepšila stav hřiště u ZŠ Trávník. Přišla na téměř 700 tisíc korun a zahrnovala rekonstrukci povrchu menšího basketbalového hřiště a sportoviště s travnatým povrchem.

Město o prázdninách investuje i do samotných škol, zamířili tam řemeslníci i dodavatelé takzvaných chytrých technologií. V šesti z nich na podzim žáci i učitelé využijí zmodernizované učebny, školní družiny a kabinety. „Do vylepšení šesti škol půjde částka ve výši zhruba 35 milionů korun. Modernizace spočívá ve vybavení novým mobiliářem, pracovními pomůckami či audiovizuálním zařízením,“ řekl náměstek primátora Vladimír Lichnovský (ANO). V některých školách se pokládá nová krytina a stavebníci pracují na nové elektroinstalaci či rekonstrukci toalet.

Žáci se také mohou těšit na nové moderní vybavení učeben, kam budou dodány interaktivní tabule, technologie jazykové laboratoře se sdílením obrazu a zvuku, promítací plátna, dataprojektory, dotykové panely, LCD monitory či soupravy pro výuku chemie či fyziky. Vybaveny budou například i učebny přírodních věd, děti dostanou robotické stavebnice, hudební nástroje i pomůcky pro výtvarnou výchovu či pohybový rozvoj. „Školy chceme zmodernizovat z dotace programu ITI olomoucké aglomerace, která by mohla pokrýt až 85 procent nákladů. Žádali jsme o dotace pro pět škol, Základní škola Želatovská bude vylepšena pouze z peněz města,“ doplnil náměstek Lichnovský.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Hřiště, sport, rekonstrukce, investice, Přerov, Základní škola, sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žákům v Přerově poslouží nová školní hřiště. Modernizací procházejí o prázdninách i učebny  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.