Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Lidl v Litovli žádá o územní rozhodnutí. Nová prodejna má vzniknout naproti pivovaru

Do další fáze příprav vstoupila společnost Lidl s plánem výstavby nové prodejny v Litovli. Stavební úřad bude nyní posuzovat žádost o vydání územního rozhodnutí pro výstavbu supermarketu poblíž litovelského pivovaru. Kvůli moderní prodejně má mimo jiné dojít k demolici souboru staveb, které sloužily zemědělskému podniku.

Nedaleko železniční vlečky vedoucí do litovelského pivovaru má vzniknout v současnosti ještě zastavěném území nová filiálka Lidlu na Olomoucku. Záměr loni prošel zjišťovacím řízením EIA, které se zaměřuje na případné vlivy projektů na životní prostředí. Plán na novou výstavbu obchodu podle Krajského úřadu Olomouckého kraje nepodléhá dalšímu podrobnějšímu posuzování a firma mohla pokročit s přípravami.

V Olomouci vznikne moderní centrum pro vzdělávání zdravotníků. Významná stavba vyjde na 640 milionů

Na okraji areálu olomoucké fakultní nemocnice se rozběhla další demolice. Odborná firma bourá starší objekty na Hněvotínské ulici. Na jejich místě vyroste do roku 2026 moderní budova, která poskytne prostory nejen Lékařské fakultě Univerzity...

Podle loňské dokumentace pro EIA se zahájení prací předpokládalo letos v květnu, dokončení pak bylo v plánu na podzim 2025. Demoliční práce se v areálu zatím nerozběhly. „Společnost Lidl by ráda postavila novou, moderní, ekologickou prodejnu v Litovli. Před zahájením výstavby budeme veřejnost včas informovat," prohlásil před časem mluvčí obchodního řetězce Tomáš Myler.

Nová pobočka Lidlu má mít podle oznámení EIA prodejní plochu přes 1400 metrů čtverečních, dalších tisíc metrů čtverečních zabere zázemí obchodu. Záměr počítá i s vybudováním parkoviště pro 117 automobilů a dalších souvisejících staveb. Zákazníci budou k prodejně jezdit z nedávno zrekonstruované ulice Palackého, příjezd zaměstnanců a větších nákladních aut pro zásobování pak obstará vedlejší ulice Nádražní. Samostatným stavebním objektem má být fotovoltaická elektrárna na střeše prodejny, kterou firma zamýšlela vytvořit z 296 solárních panelů.

Litovelský stavební úřad se k možnosti umístění stavby do lokality vyjadřoval již při zjišťovacím řízení EIA a s ohledem na územní plán označil tento záměr za přípustný. V okolí Litovle jsou již zavedené pobočky mimo krajské metropole také v nedalekém Uničově, Šternberku či v Mohelnici. „Obecně platí, že společnost Lidl stále hledá vhodné lokality k výstavbě a provozování svých prodejen,“ říká mluvčí Lidlu Myler.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Obchod, bydlení, Lidl, prodejna, parkování, doprava, Litovel, Olomouc, stavba, MJM agro, pivovar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidl v Litovli žádá o územní rozhodnutí. Nová prodejna má vzniknout naproti pivovaru  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.