Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Počet lidí bez práce v Olomouckém kraji mírně vzrostl. Nejhůře je na tom Jesenicko a Přerovsko

Počet lidí bez práce v Olomouckém kraji mírně vzrostl, nyní jich je 13 987. Nezaměstnanost tak stoupla na 3,3 procenta, je to o 537 uchazečů více než v předchozím měsíci. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je počet lidí bez práce vyšší o 1026 osob.

VIDEO: Pramet staví v Šumperku novou halu za miliardu. Vznikne zde sedmdesát nových míst

Šumperský výrobce obráběcích nástrojů ze slinutého karbidu ve městě staví novou halu, která by měla zvýšit výrobu až o polovinu. Investice se pohybuje kolem jedné miliardy korun a přinese asi sedmdesát nových pracovních míst.

"K meziměsíčnímu nárůstu počtu uchazečů o zaměstnání došlo ve všech okresech Olomouckého kraje. Nejvíce se počet nezaměstnaných zvýšil v okrese Olomouc, a to o 191 osob, ale k největšímu procentuálnímu nárůstu nezaměstnanosti došlo na Prostějovsku o 7 procent. Ke konci měsíce července bylo evidováno na Úřadu práce 7729 žen. Jejich podíl na celkovém počtu uchazečů činil 55 procent," sdělila Jana Litvíková, vedoucí Oddělení zaměstnanosti krajského Úřadu práce v Olomouci.

Jesenicko a Přerovsko s nezaměstnaností 4,1 procenta a Šumpersko s 3,6 procenta mají vyšší nezaměstnanost, než je celorepublikový průměr, naopak nejnižší nezaměstnanost v Olomouckém kraji je na Prostějovsku, a to 2,3 procenta.

"Na konci července bylo evidováno 611 absolventů škol všech stupňů a mladistvých, jejich počet vzrostl ve srovnání s předchozím měsícem o 41 osob a ve srovnání se stejným měsícem minulého roku byl vyšší o 57 osob. Na celkové nezaměstnanosti se podíleli 4 procenty," uvedla Litvíková.

Podporu v nezaměstnanosti pobíralo v regionu 4427 uchazečů o zaměstnání, což je 32 procent ze všech uchazečů, kteří jsou v evidenci úřadu práce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Špát

Štítky práce, uchazeč, statistika, Olomoucký kraj, okres Přerov, okres Jeseník, nezaměstnanost, Úřad práce České republiky, Olomouc, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet lidí bez práce v Olomouckém kraji mírně vzrostl. Nejhůře je na tom Jesenicko a Přerovsko  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.