Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

O víkendu se do Olomouckého kraje vrátí třicítky. Tropy meteorologové očekávají i příští týden

Studená a deštivá část léta je pryč. O víkendu se do Olomouckého kraje vrátí slunečné počasí a vysoké teploty, které budou atakovat třicítky. Pěkné počasí s tropickými teplotami meteorologové předpovídají i pro příští týden.

Platí výstraha před silným deštěm, na severu kraje může spadnout až 90 milimetrů srážek. Hrozí i povodně

O víkendu hrozí v celém Olomouckém kraji vydatný déšť, na severu regionu platí dokonce druhý stupeň výstrahy, spadnout by zde mohlo až 90 milimetrů srážek. V platnosti je také povodňová bdělost. Výstraha platí až do neděle do podvečera.

Počasí v celé České republice a v Olomouckém kraji ovlivňuje oblast vyššího tlaku vzduchu, která bude od jihozápadu až jihu zasahovat do střední Evropy a přinášet sem teplý vzduch. Dnes bude jasno až polojasno s nejvyššími teplotami kolem 26 stupňů Celsia.

"V sobotu bude skoro jasno až polojasno. Nejvyšší teploty 26 až 29 stupňů a slabý proměnlivý vítr. V neděli bude skoro jasno, během dne přechodně polojasno a ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 stupňů," potvrdil v předpovědi pro Olomoucký kraj Václav Smolka z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Příliv teplého vzduchu od jihozápadu bude pokračovat i příští týden. V pondělí už meteorologové nevylučují ani první bouřky. "Bude skoro jasno až polojasno, nejvyšší denní teploty 27 až 31 stupňů," dodal meteorolog Roman Volný.

Teplé počasí by poté podle týdenní předpovědi mělo vydržet minimálně do příští soboty. Nejtepleji by mělo být v úterý s maximem až 32 stupňů, po zbytek příštího týdne by se teploty měly pohybovat mezi 26 až 31 stupni.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky tropy, teploty, předpověď, počasí, Olomoucký kraj, Česko, střední Evropa, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se do Olomouckého kraje vrátí třicítky. Tropy meteorologové očekávají i příští týden  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.