Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Opilec ze Šumperka měl přes pět promile. Nechtěli ho přijmout ani na záchytce, hrozila otrava alkoholem

Zcela výjimečný případ museli řešit strážníci ze Šumperka. Nevěděli si rady s mužem, který nadýchal přes pět promile alkoholu. Opilce totiž nechtěla z obav z otravy přijmout ani protialkoholní záchytná stanice v Olomouci. O hospitalizaci nakonec musel rozhodnout až lékař.

Naboural pět aut, značku i strom. Jízda na mol opilého mladíka skončila v olomoucké nemocnici

Hned několika majitelům aut přidělal svou divokou jízdou starosti dvacetiletý mladík v Olomouci. Za volant v sobotu v noci sedl se dvěma a půl promile a naboural celkem pět dalších vozidel. Po nárazu do stromu a značky skončil v nemocnici,...

Opilého muže strážníci Městské policie v Šumperku chtěli převézt do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

"Jednalo se o osobu s 5,05 promile alkoholu v dechu. Pracovníci záchytné stanice nechtěli kvůli takto vysoké hodnotě alkoholu tuto osobu přijmout z důvodu možné otravy, osoba však byla při vědomí a plně komunikovala. Převoz s následným umístěním byl realizován až po konzultaci s lékaři," popsal téměř neuvěřitelný případ zástupce ředitele Městské policie Štěpán Coufal.

To však o uplynulém víkendu nebylo všechno. V dalším případě strážníci našli ležící osobu poblíž jedné ze šumperských čerpacích stanic. "Dechovou zkouškou byla zjištěna hodnota 3,61 promile alkoholu v dechu. Osoba nebyla schopna pohybu, přesto však nebylo možné realizovat převoz na protialkoholní záchytnou stanici z důvodu naplněné kapacity," uvedl Coufal.

Osobu tak strážníci museli pravidelně kontrolovat až do chvíle, kdy se na záchytce uvolnilo místo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Šumperk

Štítky záchytka, promile, otrava, alkohol, Šumperk, Olomouc, městská policie, strážník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Běhal

pokud danou hospitalizaci uhradí jeho zdravotní pojišťovna, potom mají zřejmě zdravotní pojišťovny peněz dost a je třeba iniciovat snížení plateb pojišťovnám. Pokud zbylé náklady hradí stát, pak je nasnadě snížení daní a vyrovnaný státní rozpočet, jinak se jedná o nehospodárné nakládání se svěřenými prostředky a to je snad dokonce trestný čin..... :)

Středa, 16. srpna 2023, 10:09Odpovědět

Libor Burian

Zaplatí všechnu tu práci ? Kde jsou sledovací náramky které byly před časem vyvinuty, zákaz alkoholu, drog, povinnost zdržovat se doma nebo v práci do uhrazení škod. O důvodech dnešního stavu bahna viz ve vláknech diskuse ke Glosy, Komentáře a dalšími články zde na drbně.

Středa, 16. srpna 2023, 05:19Odpovědět

Opilec ze Šumperka měl přes pět promile. Nechtěli ho přijmout ani na záchytce, hrozila otrava alkoholem  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.