Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Mládež v Litovli se brzy dočká nového skateparku. Bude nejmodernější široko daleko

Moderní skatepark v Litovli na Olomoucku, který bude nejmodernějším široko daleko, je před dokončením. Skatepark a speciální pumptrack pro cyklisty za více než 11 milionů korun vzniká mezi litovelským koupalištěm a kempem, termín dokončení je ve druhé polovině září.

Areál zabere bezmála 2900 metrů čtverečních, jeho podoba byla konzultována se zástupci litovelské skateboardové komunity. Podle smlouvy má být areál hotový do 29. září. "Nicméně firma si na realizaci blokuje tři měsíce, tak věříme v dřívější předání. Výstavba areálu si vyžádá velké přesuny materiálu a techniky," uvedl místostarosta Litovle Lubomír Broza (SNK Litovel).

Starý skatepark na litovelském sídlišti ve městě je z plechových prvků, takže je hlučný a místní lidé si na to často stěžují. Radnice se proto podle starosty Viktora Kohouta (SNK Litovel) rozhodla investovat do stavby nového areálu s nehlučným povrchem dál od husté obytné zástavby.

V areálu mezi kempem a koupalištěm se postupně rozvíjí sportovní a volnočasová zóna. "I kemp už v této oblasti rozjel spoustu projektů. Jsou tam tři hřiště na plážový volejbal, velká trampolína, vodní park. Tento rok by měla přibýt ještě nová horolezecká stěna. Město tam má workout hřiště a vznikne tam ještě tedy skatepark a pumptrack," shrnul před časem litovelský starosta.

Litovel je tak po Jeseníku, Zábřehu nebo Hranicích na Přerovsku dalším městem v Olomouckém kraji, kde radnice myslí na sport a na mladé a budují moderní sportoviště. 

Skatepark v Litovli už se staví. Moderní sportoviště rozšíří rekreační zónu u kempu

Se začátkem května se rozběhla stavba nového sportovního areálu v Litovli. Skatepark a speciální pumptrack pro cyklisty vznikne mezi litovelským koupalištěm a kempem a vyjde na přibližně 11 a půl milionu korun. Nahradí zastaralé sportoviště u...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šverdík, Fiveramps

Štítky skatepark, pumtrack, skateboard, stavba, mládež, investice, Litovel, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Mládež v Litovli se brzy dočká nového skateparku. Bude nejmodernější široko daleko  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.