Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Skatepark v Litovli už se staví. Moderní sportoviště rozšíří rekreační zónu u kempu

Se začátkem května se rozběhla stavba nového sportovního areálu v Litovli. Skatepark a speciální pumptrack pro cyklisty vznikne mezi litovelským koupalištěm a kempem a vyjde na přibližně 11 a půl milionu korun. Nahradí zastaralé sportoviště u sídliště, kde hluk rušil místní obyvatele.

Stavba veřejného sportoviště má být hotová v létě, město požádalo také o dotaci na projekt. Nový skatepark a takzvaný pumptrack pro jízdu na kole vznikne na louce u koupaliště v okrajové části Litovle. Výběrové řízení vyhrála firma Hydro Gas Manufacture z Ostravy, která je podle Brozy jednou ze dvou specializovaných firem na tyto stavby v ČR. „Čekací lhůty na realizaci u této společnosti jsou zhruba dva roky, tak pevně věříme, že se nám čekání vrátí v kvalitě odvedené práce,“ uvedl místostarosta Litovle Lubomír Broza (SNK Litovel).

Vizualizace nového skateparku a pumptracku v Litovli Zdroj: Fiveramps

Celý areál zabere bezmála 2900 metrů čtverečních plochy. Z toho na skatepark, jehož podoba byla konzultována se zástupci litovelské skateboardové komunity, připadne 1054 metrů čtverečních a na pumptrack 310 metrů čtverečních. Společnost Hydro Gas Manufacture zahájila stavební práce a dle smlouvy má být areál hotový do 29. září. „Nicméně si firma na realizaci blokuje tři měsíce, tak věříme v dřívější předání. Výstavba areálu si vyžádá velké přesuny materiálu a techniky," podotkl místostarosta.

Dokumentace EIA nevidí v gigantické odpočívce u Litovle či Moravičan problém. Obce jsou proti

Podle rozsáhlé dokumentace takzvané velké EIA neboli posouzení vlivu na životní prostředí je možné realizovat obrovská dálniční odpočívadla v lokalitě u Litovle i u Loštic či Moravičan. Obce a další zapojené instituce jsou ale proti, argumentují...

Starý skatepark na litovelském sídlišti Karla Sedláka je vyrobený z plechových prvků, takže jízda na skateboardu je hlučná. Místní si často stěžují, že se kvůli hluku nevyspí. Kvůli hlučnému skateparku lidé sepisovali i petice. Radnice se proto podle starosty Viktora Kohouta (SNK Litovel) rozhodla investovat do stavby nového areálu s nehlučným povrchem dál od husté obytné zástavby.

V areálu mezi kempem a koupalištěm se postupně rozvíjí sportovní a volnočasová zóna. „I kemp už v této oblasti rozjel spoustu projektů. Jsou tam tři hřiště na plážový volejbal, velká trampolína, vodní park. Tento rok by měla přibýt ještě nová horolezecká stěna. Město tam má workout hřiště a vznikne tam ještě tedy skatepark a pumptrack,“ shrnul před časem litovelský starosta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Litovel

Štítky Stavba, investice, skatepark, pumptrack, sportoviště, sport, Litovel, kemp, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skatepark v Litovli už se staví. Moderní sportoviště rozšíří rekreační zónu u kempu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.