Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Průtrž mračen ukončila hokejový zápas v Prostějově. Voda prokapala až na ledovou plochu

Silná bouřka, která se ve středu přehnala i přes Olomoucký kraj, zastavila v Prostějově dokonce i hokejový zápas. Déšť byl tak intenzivní, že odhalil netěsnosti v letité střeše a voda prokapala až na ledovou plochu. Utkání druhé nejvyšší soutěže tak kvůli kalužím skončilo už po první třetině a bude se dohrávat v náhradním termínu.

Konickem na Prostějovsku se dnes odpoledne prohnala silná bouřka. Voda z přívalových dešťů vyplavila několik obcí, hasiči čerpali vodu hlavně ze sklepů a garáží. Bouřka se postupně přesunula nad Prostějov. U Dzbelu voda poškodila silnici, nyní je...

Přívalový déšť zasáhl ve středu odpoledne oblast Prostějovska a přinesl i neobvyklou komplikaci v oblasti profesionálního sportu. Zápas 1. kola Chance ligy mezi LHK Jestřábi Prostějov a B-týmem Dynama Pardubice se nedohrál kvůli loužím vody na hrací ploše. Po první třetině už rozhodčí na nezpůsobilý led hráče nepustili. „Jednalo se o technické problémy. Zbývající dvě třetiny se tak budou dohrávat v náhradním termínu, který se pokusíme co nejdříve dohodnout s naším soupeřem. Vstupné na dohrávku tohoto utkání bude zcela zdarma,“ uvedli zástupci prostějovského klubu na svém webu.

„Byly tam asi čtyři díry, kde byly kaluže, asi by se to do kupy nedalo," uvedl pardubický trenér Richard Král pro server hokej.cz„Čekali jsme asi půl hodiny, jenže pořád tekla voda na led. Zřejmě by se to nezlepšilo."

Zastřešení stadionu v majetku města bylo vybudováno v roce 1976, sportoviště prochází postupnou rekonstrukcí. Na sociálních sítích profesionální Chance ligy se fanoušci dalších týmů podivovali nad stavem hokejové haly, příznivci Prostějova ale měli pro mimořádnou situaci i pochopení. „Na hokej jsem v bouřce šel poprvé a poprvé se na zimáku přerušil zápas za dobu asi dvaceti let, co chodím. Ten déšť byl fakt silný a střecha je stará snad 60 let. Je jasný, že všude to netěsní, to nebyla přeháňka, ale silná průtrž mračen,“ komentoval například David.

Zimní stadion v Prostějově má unikátní zastřešení, jehož konstrukci navrhl slavný projektant Ferdinad Lederer. Konstrukci vyrobily prostějovské Hanácké železárny. Ocelová konstrukce zastřešení má tvar a skladbu lamelové klenby o rozpětí oblouku 80 metrů. Je složena z 218 kusů stejných skladebných prvků vyrobených v dílnách prostějovských železáren. Jejich spojení je zajištěno přírubovými šroubovanými spoji. Na ocelové klenbě je zavěšen podhled umožňující umístění svítidel. Krytinu střechy tvoří tvarované hliníkové tenkostěnné profily o skladební šířce 80 cm s výškou vlny 4 cm. Použití krytiny v oblouku na tak velké ploše bylo v tehdejším Československu ojedinělé.
Zdroj: lhkjestrabi.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Chance liga

Štítky Hokej, zimní stadion, Prostějov, přerušený zápas, Chance liga, Jestřábi Prostějov, bouřka, voda, střecha stadionu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Průtrž mračen ukončila hokejový zápas v Prostějově. Voda prokapala až na ledovou plochu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.