Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na střední škole střílel otec studenta, který se kvůli šikaně zabil. V Prostějově bude cvičení AMOK

V Prostějově budou policie a záchranné složky zítra nacvičovat zásah na střední škole, na které se střílí. Do objektu vtrhne otec šikanovaného studenta, který spáchal sebevraždu, a začne kolem sebe bezhlavě pálit. Cvičení má název AMOK.

FOTOGALERIE, VIDEO: Hasiči hledali zavalené vojáky se speciálním dronem. U hranic proběhlo rozsáhlé cvičení

Nebezpečnou havárii cisterny s kyselinou dusičnou řešily záchranné složky z České republiky i Polska u hraničního přechodu Mikulovice – Glucholazy. Naštěstí šlo pouze o mezinárodní taktické cvičení. Na něm si hasiči, záchranáři, policisté i další...

Policie si chce procvičit taktiku a postupy zásahu ve spolupráci s ostatními složkami integrovaného záchranného systému. Cvičení se uskuteční v úterý 19. září od 8:00 do 14:00 v okolí Střední školy veřejnoprávní v Havlíčkově ulici v Prostějově.

"Do budovy vejde osmačtyřicetiletý muž ozbrojený střelnou zbraní. V silném psychickém rozrušení ze smrti syna, který spáchal sebevraždu z důvodu údajné šikany, začne střílet po osobách, které se nachází v objektu školy," popsala zápletku mediální referentka prostějovské radnice Alena Vrtalová.

Na místo okamžitě vyrazí policisté a další složky IZS. "V době útoku se v budově bude nacházet asi 60 osob, z toho budou tři budou smrtelně zraněny, sedm těžce zraněných a deset lehce zraněných," dodala.

Obyvatelé a řidiči v Havlíčkově ulici a jejím okolí se po dobu cvičení musí připravit na komplikace v dopravě a zvýšený pohyb lidí a aut.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cvičení, Prostějov, střední škola, střelba, AMOK, policie, IZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na střední škole střílel otec studenta, který se kvůli šikaně zabil. V Prostějově bude cvičení AMOK  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.