Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V zóně stavby se neparkuje. Malý Fiat na dlážděném ostrůvku pobavil Olomoučany

Nerespektování dopravního značení se kuriózním způsobem vymstilo neznámému řidiči či řidičce v Olomouci na Gorazdově náměstí, kde v pondělí začala rekonstrukce vozovky. Šofér nechal i přes zákaz malé auto odstavené v lokalitě připravované pro stavbu a pracovníci se kvůli překážce nechtěli zdržovat. Dlažební kostky tak vykopali z celé ulice kromě malého kousku pod vozidlem.

Po víkendu odstartovala rekonstrukce vozovky a chodníku na Gorazdově náměstí a ulici Kpt. Nálepky nedaleko olomoucké náplavky u řeky Moravy. Když se stavbaři chtěli pustit do odstranění původního vydláždění ulice, nemohli si nevšimnout záludné komplikace. Ne všichni řidiči totiž svá vozidla z určené zóny přeparkovali. „U stavby byly týden předem rozmístěné zákazové značky s platností k danému termínu. Nikdo jiný tam s autem nestál. Zjišťovali jsme u lidí v okolních domech, jestli neví, komu vozidlo patří, ale majitele jsme nevypátrali. Prostor nám umožňoval provést alespoň část prací, tak jsme auto obkopali s tím, že vůz měl stále možnost odjet po štěrku,“ vylíčil stavbyvedoucí Leo Kratochvíl.

První pracovní den opravy vozovky skončil a některé kolemjdoucí zaujalo auto na vyvýšeném dlážděném ostrůvku v rozkopané uličce. Na sociálních sítích se rozběhla debata, jak se bude situace řešit, zda řidič s vozem Fiat Seicento dokáže místo bez pomoci opustit. V podvečerních hodinách už bylo ze stop v nezpevněném podloží jasné, že se únik ze stavební oblasti podařil zřejmě přes chodník.

Vychrtlý kůň v olomouckém cirkusu pobouřil na sítích. Je starý, nic těžkého nedělal, říká principál

Značné rozhořčení vzbudily snímky na sociálních sítích zachycující výrazně vyhublého koně s vystupujícími žebry v cirkusové manéži. Fotky z olomoucké show Cirkusu Humberto u řady lidí vyvolaly pohoršení, podle ředitele cirkusu se jedná o staré...

Druhý den ráno se tak zaměstnanci firmy mohli pustit do dokončení nečekaného restu a dál pracovat podle plánu. „Je to úleva, že můžeme pokračovat v práci a nemusíme záležitost řešit třeba s městskou policií,“ podotkl stavbyvedoucí.

Náměstí, jehož dominantou je pravoslavný Chrám svatého Gorazda, a sousední ulici Kpt. Nálepky čeká v následujících týdnech předláždění vozovky i oprava chodníků. Uzavírka je stanovena do 6. listopadu, náklady podle smlouvy dosáhnou částky přibližně 3,6 milionu bez DPH.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa, FB Milujeme Olomouc

Štítky Doprava, stavba, rekonstrukce, přestavba, auto, parkování, oprava vozovky, dlažba, Olomouc, Gorazdovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zóně stavby se neparkuje. Malý Fiat na dlážděném ostrůvku pobavil Olomoučany  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.