Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Na Šumpersku shořela unimobuňka, uvnitř hasiči našli mrtvého seniora

, aktualizováno 18. listopadu 2023, 15:40

Během sobotního rána vyrážely hned tři jednotky hasičů do Bohutína na Šumpersku. V unimobuňce, kterou zachvátily plameny v celém rozsahu, našli hasiči staršího muže bez známek života. Příčinou požáru byla pravděpodobně nedbalost.

Dnes je Evropský den antibiotik. Jejich důležitost připomíná i prostějovská nemocnice

Antibiotika ovlivňují nejen pacienty, ale mají významný přesah do společnosti a prostředí, zejména v souvislosti s epidemiologickou bezpečností. Na důležitost antibiotik i opatrnost jejich aplikování poukazují i lékaři z prostějovské nemocnice.

Před sobotní osmou hodinou ranní obdržel hasičský dispečink hlášení o hořící unimobuňce v Bohutíně na Šumpersku. K požáru vyrazily tři jednotky hasičů. Podle mluvčí hasičů Lucie Balážové hořel objekt v celém rozsahu a hasičům se podařilo plameny rychle zlikvidovat.

Požár má bohužel tragické následky. „Uvnitř byla při následném průzkumu nalezena osoba bez známek života. Na místě je nyní náš vyšetřovatel,“ informovala o události Balážová.

Krom hasičského vyšetřovatele jsou na místě i policisté, kteří budou společně zjišťovat příčiny a okolnosti požáru. „Škoda na objektu dle předběžného odhadu činí 15 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

V pozářišti našli kriminalisté tělo 66letého muže, který v objektu přebýval. „Okolnosti požáru a úmrtí osoby nyní prověřují šumperští kriminalisté,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Podle mluvčí na místo zamířil také chemický specialista z odboru kriminalistické techniky a expertiz z Moravskoslezského kraje. Stejně tak si policisté přizvali psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání hořlavin.

„Ohledáním místa požáru nebylo zjištěno cizí zavinění. Jeho příčinou zřejmě bylo nedbalostní jednání při manipulaci s otevřeným ohněm,“ informovala o závěrech dnešního vyšetřování Šafářová s tím, že příčinu úmrtí objasní již nařízená soudní pitva. „Případem se dále budou zabývat šumperští kriminalisté,“ dodala.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky HZS Olomouckého kraje, Šumpersko, Bohutín, požár, unimobuňka, jedna oběť, tragédie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumpersku shořela unimobuňka, uvnitř hasiči našli mrtvého seniora  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.