Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Policisté ze Šumperka zachránili život šestašedesátiletému muži. Oživili ho pomocí defibrilátoru

Blesková reakce policistů ze Šumperka zachránila život šestašedesátiletému muži z jedné obce na Šumpersku, který kvůli zdravotní indispozici přestal dýchat. Podpraporčík Jakub Přikryl a nadstrážmistr Matěj Vyroubal za pomoci defibrilátoru zahájili resuscitaci a muže oživili.

Případ se stal v sobotu dopoledne, kdy policie dostala hlášku od zdravotnické záchranné služby o zdravotní indispozici muže v obci na Šumpersku s prosbou o okamžité vyslání hlídky, která má k dispozici defibrilátor.

"Na místo se jako první dostavili policisté oddělení hlídkové služby Šumperk. Podpraporčík Jakub Přikryl a nadstrážmistr Matěj Vyroubal za pomoci defibrilátoru okamžitě zahájili neodkladnou resuscitaci," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Po chvíli na místo dorazili také zdravotníci a hasiči, kteří pokračovali v poskytování pomoci. "Šestašedesátiletého muže se podařilo stabilizovat a poté jej zdravotníci transportovali do olomoucké fakultní nemocnice," popsala šťastný konec mluvčí policie.

Mladého táborníka zasáhl na Olomoucku blesk. Záchrana se podařila i díky defibrilátoru dobrovolných hasičů

Dramatický výjezd, při kterém šlo o život mladého chlapce, zvládli na konci července hasiči a záchranáři z Olomouckého kraje. Třináctiletého hocha na táboře u Velkého Újezdu zasáhl blesk a ke snaze o obnovení životních funkcí zraněného se velmi...

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky život, záchrana, policisté, muž, defibrilátor, resuscitace, Šumperk, reakce, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté ze Šumperka zachránili život šestašedesátiletému muži. Oživili ho pomocí defibrilátoru  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.