Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Olomoučtí dobrovolní hasiči dostali vybavení a plyšáky. Budou je rozdávat vystrašeným dětem při zásazích

Svou sbírku několika desítek plyšových hraček se rozhodl věnovat olomouckým dobrovolným hasičům David Krikla z Olomouce. Záchranáři budou plyšáky vozit k zásahům a rozdávat dětem, aby jim pomohli zvládnout stresující situace. Hasiči kromě toho dostali také ochranné vybavení za statisíce korun.

Jednotky olomouckých dobrovolných hasičů převzaly od města nové ochranné prostředky v těchto dnech, speciální dárek byl od Davida Krikla z Olomouce, který se rozhodl hasičům věnovat svou sbírku několika desítek plyšových hraček.

"Události, u kterých hasiči zasahují, se nevyhýbají ani dětem. Nemusí se vždy jednat jen o dopravní nehody, ale třeba i o požáry, kdy je nutné dostat do bezpečí i ty nejmenší, kteří musí chvíli přečkat v provizorních podmínkách u zásahu," popsal běžné situace primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO).

Hasiči budou proto vozit plyšáky ve svých autech, aby pomohli dětem stresující situace zvládnout. "Je to hezký dar a výraz solidarity," podotkl vedoucí odboru ochrany magistrátu, který má pod sebou dobrovolné hasiče v Olomouci, Jan Langr.

Kromě plyšáků dostaly jednotky dobrovolných hasičů v Černovíře, Droždíně, Holici, Chomoutově, Chválkovicích a Topolanech zásahové obleky, přilby, rukavice, polohovací postoje, lana, slaňovací brzdy či karabiny. "Lošovská cisternová stříkačka Liaz zároveň prošla kompletní výměnou bočních stahovacích rolet a pro zvýšení akceschopnosti jednotky v Radíkově došlo k rozšíření řidičského oprávnění pro nové hasiče na skupinu C," dodal Langr. 

Příští rok bude  město usilovat o dotace na pořízení nové hasičské cisterny pro jednotku v Černovíře a nového dopravního automobilu pro jednotku ve Chválkovicích. Na pořízení zásahového vybavení a opravu techniky pro dobrovolné hasič letos Olomouc vyčlenila ze svého rozpočtu 405 tisíc korun, Olomoucký kraj přispěl dotací 301 tisíc korun.

TIP NA VÝLET: V Olšanech je unikátní soukromé hasičské muzeum. Jsou zde tisíce exponátů, přilby, odznaky, sekery

Už téměř třicet let funguje v Olšanech na Prostějovsku soukromé hasičské muzeum, které vytavuje tisíce zejména drobných exponátů, jako jsou přilby, odznaky, medaile, části výstroje nebo uniformy. Muzeum založil místní nadšenec Alois Vláčil, po...

Ohodnoť článek

Foto Město Olomouc/Odbor ochrany

Štítky dobrovolní hasiči, plyšák, děti, stres, zásah, dárek, Olomouc, magistrát, vybavení, dotace, Olomoucký kraj, Černovír, Chválkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučtí dobrovolní hasiči dostali vybavení a plyšáky. Budou je rozdávat vystrašeným dětem při zásazích  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.