Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Po sedmi měsících hotovo. Krytý bazén v Přerově prošel klíčovou opravou

Už jen týden zbývá do otevření přerovského padesátimetrového bazénu, který má za sebou nutnou rekonstrukci. Oprava stavby z roku 1978 se nakonec protáhla kvůli zjištění dalších nedostatků, po sedmi měsících prací je ale krytý areál opět připraven přivítat příznivce sportovních a relaxačních aktivit.

Takřka milion a půl litrů upravené vody během týdne napustili pracovníci přerovského bazénu do zrekonstruované padesátimetrové vany v kryté části areálu na ulici Kopaniny. Bazén byl pro veřejnost uzavřený od května, do již neodkladné obnovy klíčových prvků investovalo město 30 milionů korun s DPH. Problémy vznikaly kvůli průsakům vody z bazénu a netěsnosti rozvodových potrubí. „Součástí byla i stavební oprava přelivových žlábků a ochozových ploch bazénu. Práce spočívaly v odstranění původní dlažby a obkladů, nesoudržných podkladů a degradovaných betonových konstrukcí. Na závěr byla položena nová dlažba a obklady bazénové vany,“ popsal na webu města investiční náměstek přerovského primátora Vladimír Lichnovský (ANO).

POLITICKÁ KORIDA: Nový bazén Olomouc postaví, pokud bude dotace od Národní sportovní agentury

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Je stavba dalšího plaveckého bazénu v areálu akvaparku pro Olomouc nezbytná? Jak moc zatíží tato stavba a oprava...

Bazénová vana prošla rekonstrukcí po 45 letech od svého otevření, v průběhu prací se ukázalo, že bude potřeba zakázku ještě rozšířit a prodloužit dobu opravy. Rozvody vzduchotechniky už byly v nevyhovujícím stavu. „To vedlo k rozhodnutí o kompletní výměně potrubí. Dále v rámci oprav byly vyměněny veškeré napouštěcí i vypouštěcí armatury, rozvody vody a elektroinstalace. Bazénová vana byla na závěr osazena novými startovacími bloky, které splňují parametry pro oficiální plavecké závody,“ doplnila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Bazén se pro veřejnost znovu otevře v pátek 8. prosince od 15 hodin.

V době uzavření vnitřního areálu využívali rekreační plavci a sportovní oddíly menší venkovní bazén, ve kterém byla až do začátku podzimu voda vyhřívaná na 27 stupňů Celsia.  V chladnějších dnech už ale sportovci museli dojíždět do jiných měst. „Plavecká a sportovní akademie mohla využívat i vnitřní dětský bazén pro plavání školek, ale ostatní sportovní kluby si musely hledat pronájem v okolních areálech, což mělo dopad na tréninkové dávky i na finanční stránku. Kluby jezdily do Zlína, Olomouce či Valašského Meziříčí,“ poznamenal Petr Kouba, jednatel městské společnosti Sportoviště Přerov, která bazén provozuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky Bazén, koupaliště, krytý bazén, Přerov, rekonstrukce, oprava, bazén Přerov, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sedmi měsících hotovo. Krytý bazén v Přerově prošel klíčovou opravou  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.