Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Od trámu v komíně začal hořet dům na Olomoucku. Škoda půjde do statisíců

Mnohamilionové škodě zabránili hasiči při požáru v dvougeneračním rodinném domě v Náměšti na Hané poblíž Olomouce. K události vyjíždělo v úterý pět profesionálních a dobrovolných jednotek. Příčinou zahoření budovy bylo zřejmě nedodržení důležitých stavebních principů, dřevěný trám zasahoval do komínu.

K požáru rozlehlého rodinného domu v Náměšti na Hané vyráželi v úterý profesionální hasiči z Olomouce a Litovle, na místě spolupracovali s dobrovolnými jednotkami ze Senice na Hané, Náměšti na Hané a Třebčína. „Došlo k zahoření stropní trámové konstrukce mezi druhý nadzemním podlažím a půdou. Pomocí termokamery jsme našli ohnisko požáru, které jsme zlikvidovali jedním C proudem,“ řekl k zásahu mluvčí HZS Olomouckého kraje Josef Koláček. Jednotky dále pro důslednou likvidaci požáru rozebíraly strop a podlahu kolem komína.

Událost se obešla bez zranění, hmotná škoda se podle prvotních odhadů bude pohybovat okolo 600 tisíc korun. „Jako příčinu náš vyšetřovatel určil zazděný trám v komíně. Hodnotu uchráněného majetku odhadl na 6,5 milionu korun,“ doplnil mluvčí Koláček.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, požár, zásah, požár domu, požár Náměšť, Náměšť na Hané, Olomouc, HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od trámu v komíně začal hořet dům na Olomoucku. Škoda půjde do statisíců  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.