Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Kriminalisté rozprášili organizovanou skupinu, která okrádala lidi na internetu. Škoda je 123 milionů

, aktualizováno 6. prosince 2023, 10:32

Kriminalisté z Národní centrály proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě v rámci akcí RIP a VICTORY rozprášili organizovanou skupinu desítek osob, kteří okrádali lidi na internetu. Škoda je nejméně 123 milionů korun. Díky olomouckému Vrchnímu zastupitelství jedna z obviněných již uhradila veškerou škodu.

Koordinovaný zásah proti podvodníkům policie oznámila na platformě X. "Kriminalisté z NCTEKK společně s ukrajinskými kolegy objasnili mimořádně rozsáhlou trestnou činnost z oblasti kybernetické kriminality. V rámci akcí RIP a VICTORY obvinili desítky osob za podvody, které se u nás uchytily pod pojmem reverzní inzertní podvody," objasnila policie.

Organizovaná skupina si přišla nejméně na 123 milionů korun. Členové nejprve kontaktovali prodejce nejrůznějšího zboží přes známé inzertní portály, projevili zájem o nabízené věci a následně prodejcům poslali phishingovou napodobeninu reálných webových stránek přepravních společností.

"Výsledkem bylo získání kompletních přístupových údajů k bankovním účtům, odčerpání peněz a stovky poškozených osob. Každý člen organizované skupiny měl jasně definovaný seznam povinností, a to včetně programátorů, kteří zajišťovali anonymitu všech členů organizace. Zajímavostí pak je, že díky aktivitě Vrchního státního zastupitelství v Olomouci jedna spolupracující obviněná uhradila již v přípravném řízení veškerou škodu, kterou poškozeným způsobila u všech skutků, pro které bylo zahájeno její trestní stíhání," uvedla policie.

Místo drobného výdělku ztráta statisíců. Podvodníci ošálili muže a ženu z Přerovska

Online prodej již nevyužitých věcí po dětech přinesl velmi trpkou zkušenost ženě a muži z okresu Přerov. Oba oslovili podvodníci s již známým scénářem zajištění dopravy zboží a zaslali jim odkaz na podvržené stránky přepravce. Důvěřiví lidé na...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky podvod, internet, organizovaná skupina, akce, obvinění, policie, kriminalita, Vrchní státní zastupitelství, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Ponechat do vyřešení případu, zaplacení pokuty a nákladů a po dobu trvání případné podminky.

Úterý, 12. prosince 2023, 03:59Odpovědět

Libor Burian

Po rozvratu v roce 89 převlékli soudruzi soukmenovci kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy seznamy agentů StB, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, na XTV načtený životopis Pávka, na ČT 1 Reportéři ČT rozhodnutí brněnského soudce v kauze Voda je život se zdůvodněním že zem ovládá mafie, na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova, Bez urážky Zuzany Bubílkové Babiš versus Stanjura a Fialovy sliby, Bosé stopy značky Baťa, FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno (za soudruha Tošovského), podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Úterý, 12. prosince 2023, 03:57Odpovědět

Jan Strapina

Jedině dobře,konečně ty kurvy někdo zakleknul!!!!!Jen víc takových úspěchů!!!!!!

Středa, 6. prosince 2023, 13:08Odpovědět

Kriminalisté rozprášili organizovanou skupinu, která okrádala lidi na internetu. Škoda je 123 milionů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.