Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Prostějovsku se zřítilo zchátralé stavení, ruina ohrožuje okolní domy

Ke zřícenému neobývanému rodinnému domu vyrazily v pátek odpoledne jednotky hasičů do Tištína na Prostějovsku. Objekt určený k demolici se částečně rozpadl a v řadové zástavbě ohrožuje i sousedící nemovitosti. Situaci konzultuje velitel zásahu se statikem, na místo míří i speciální technika z celorepublikového útvaru hasičů z Hlučína.

V obci Tištín na pomezí Olomouckého, Jihomoravského a Zlínského kraje došlo v pátek odpoledne ke zřícení rozsáhlé části staršího rodinného domu, který byl určený k demolici. „Po pádu stěn došlo ke zřícení části zdiva do komunikace a hlavně k ohrožení přímo sousedících rodinných domů,“ upozornil na rizikovou situaci mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Více než dvacetimetrový strom spadl v pátek ráno na budovu mateřské a základní školy v Jeseníku. Vysoký jehličnan se zlomil a na jeho zabezpečení a odstranění z objektu pracovali hasiči s využitím výškové a těžké techniky.

Ve stavení se v době zřícení nikdo nenacházel, což potvrdil i provedený průzkum. „Budova je nestabilní, hasiči na místě pracují s maximálním důrazem na bezpečnost. Situace si vyžaduje zajištění nepoškozených domů i proto na místo dorazila speciální technika pro stabilizaci objektů,“ pokračoval mluvčí hasičů.

Na pomoc s odstraňováním sutin dorazí na jih Olomouckého kraje také těžká technika z Hlučína, kde sídlí záchranný útvar Hasičského záchranného sboru České republiky. „Na místě zahájil kontrolu a konzultaci s velitelem zásahu také statik. Návazně bude stanoven následující bezpečnostní postup a pokračující opatření,“ doplnil Hošák.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, zásah, dům, destrukce domu, zřícený dům, Tištín, Prostějovsko, Olomoucký kraj

Na Prostějovsku se zřítilo zchátralé stavení, ruina ohrožuje okolní domy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.