Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

U rybníka v Zábřehu někdo střílí po lidech, obyvatele vyděsila vymyšlená zpráva. Pisatele již policie vypátrala

Vymyšlená zpráva o mladíkovi, který u rybníka Oborník v Zábřehu na Šumpersku střílí po lidech, vyděsila obyvatele města a okolí. Celou věc začala okamžitě vyšetřovat policie, která dnes oznámila, že pisatele již vypátrala.

"lidicky utikejte se schovat v Zabreze. prave nas malem zastrelil borec (asi17) s gunou. sme v poradku, utikejte domu," napsal někdo začátkem tohoto týdne na sociální sítě a vyděsil obyvatele Zábřehu a okolí.

Celou věc začala okamžitě prověřovat policie, vylekaní lidé se obraceli také na starostu Zábřehu Františka Johna (KDU-ČSL). "Narazil jsem na příspěvek, který mohl občany našeho města Zábřeha znepokojit. Někteří spoluobčané se pak dnes obrátili i přímo na mne. Psalo se zde o ohrožení střelnou zbraní, že prý někde u hráze rybníka Oborník. Věc se nezakládá na pravdě, bylo to smyšlené," reagoval starosta.  

Dnes odpoledne policie potvrdila, že pisatele již vypátrala. "Zábřežští policisté se od tohoto pondělí zabývají obavy vzbuzujícím příspěvkem uveřejněným na sociálních sítích, jehož autora znají. Z dosavadního šetření vyplývá, že u rybníku Oborník v Zábřehu nebyl nikdo ohrožován střelnou zbraní. Celá událost zůstává i nadále v šetření policistů," potvrdila policie na sociálních sítích.

VIDEO: Čtrnáctiletý žák z Olomoucka napsal, že vystřílí školu. Zasahovala policie, šlo o hloupý žert

Policie musela v posledních hodinách řešit případ čtrnáctiletého školáka z Olomouce, který napsal, že vystřílí školu. Chlapce kriminalisté rychle našli, uvedl, že šlo o nešťastný žert. Policie varuje, aby si lidé dávali na podobná prohlášení...

Policie zároveň vyzvala, pokud se kdokoliv dostane do situace, která vzbudí obavy nebo strach, příspěvek na sociální sítích nikomu nepomůže. "Policie pomůže, v takovém případě volejte neprodleně linku 158," vyzvali policisté.

Starosta Zábřehu John apeluje, aby lidé neověřené zprávy nesdíleli. "Prověřte si zdroj a pravdivost takové zprávy včetně možností její interpretace. Ujišťuji, že v případě ohrožení obyvatel bychom občany neprodleně informovali v součinnosti se státní policií," ubezpečil starosta.

Pisateli nyní za šíření poplašné zprávy může hrozit až vězení. "To jsme se pak druhý den báli vylézt ven a hned jsme psali panu starostovi, jestli je to pravda, nebo ne. Hodně nás to vyděsilo, každopádně jsem velmi ráda, že to byl planý poplach a že se nemáme čeho bát," svěřila se jedna z obyvatelek Zábřehu Anna Morris Grossová.

Minulý týden střílel na pražském Náměstí Jana Palacha student tamní filozofické fakulty. Jeho útok si vyžádal 14 mrtvých a více než dvacet zraněných. Dopoledne kromě toho mladík zastřelil i svého otce v Hostouni a ještě předtím muže a jeho dvouměsíční dceru v Klánovicích u Prahy. Student měl doma arsenál legálně držených zbraní.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky střelba, strach, fáma, lež, Zábřeh, policie, rybník, sociální síť, okres Šumperk, František John

U rybníka v Zábřehu někdo střílí po lidech, obyvatele vyděsila vymyšlená zpráva. Pisatele již policie vypátrala  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.