Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Policie stíhá už dva lidi z Olomoucka v souvislosti se střelbou v Praze. Jeden navrhoval vystřílet vládu

Policie začala stíhat dva lidi z Olomoucka v souvislosti se střelbou na Filozofické fakultě v Praze. Jeden z mužů tragédii, která v Česku nemá obdoby, schvaloval, druhý navrhoval vystřílet vládu. Oběma hrozí vězení.

Mluvčí policie Petra Vaňharová uvedla, že policisté v Olomouckém kraji pečlivě sledují dění na sociálních sítích a snaží se rychle řešit všechny podněty související s výhružnými příspěvky či projevy sympatií se střelbou v Praze. Ve dvou případech již kriminalisté zahájili trestní řízení.

"Během druhého vánočního svátku jsme přijali oznámení o příspěvku na sociální síti, v rámci kterého měl pisatel vyzývat ostatní k vyjádření souhlasu s vystřílením vlády. Osmatřicetiletého autora ze Šternberska policisté krátce na to vypátrali a ještě téhož dne jim k věci podal vysvětlení. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy," potvrdila mluvčí policie.

Také devětapadesátiletý muž z Olomouce skončil kvůli svému příspěvku na sociálních sítích v rukou kriminalistů. Den po tragické události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy na sociální síti schvaloval jednání střelce. "I v tomto případě olomoučtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení, tentokrát pro podezření ze spáchání přečinu schvalování trestného činu," dodala Vaňharová.

Minulý týden střílel na pražském Náměstí Jana Palacha student tamní filozofické fakulty. Jeho útok si vyžádal 14 mrtvých a více než dvacet zraněných. Dopoledne kromě toho mladík zastřelil i svého otce v Hostouni a ještě předtím muže a jeho dvouměsíční dceru v Klánovicích u Prahy. Student, který se po útoku sám zastřelil, měl doma arsenál legálně držených zbraní.

U rybníka v Zábřehu někdo střílí po lidech, obyvatele vyděsila vymyšlená zpráva. Pisatele již policie vypátrala

Vymyšlená zpráva o mladíkovi, který u rybníka Oborník v Zábřehu na Šumpersku střílí po lidech, vyděsila obyvatele města a okolí. Celou věc začala okamžitě vyšetřovat policie, která dnes oznámila, že pisatele již vypátrala.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky výhružky, schvalování, obvinění, tragédie, Praha, Olomoucký kraj, střelba, vláda, Česko, policie, sociální síť, trestní řízení

Policie stíhá už dva lidi z Olomoucka v souvislosti se střelbou v Praze. Jeden navrhoval vystřílet vládu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.