Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Senior z Jesenicka přišel za pár hodin o půl milionu. Naletěl na vidinu účtu s devatenácti tisíci dolary

Další obětí internetových šmejdů je senior z Jesenicka, který přišel o půl milionu korun. Naletěl podvodníkovi, který mu nakukal, že u obchodní společnosti má účet s 19 tisíc dolary. Senior ho pustil do svého počítače, a pak se nestačil divit.

Senior z Jesenicka se na policii do Jeseníku dostavil včera. "Sdělil, že ho den předtím telefonicky kontaktoval neznámý muž, který se představil jako Karel B. a uvedl, že je pracovníkem obchodní společnosti. Poškozenému sdělil, že má u nich účet s 19 000 dolary. Senior si na základě jeho rad do počítače a do mobilu stáhl programy umožňující vzdálený přístup," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Muž se poté přihlásil do svého internetového bankovnictví a dobrovolně potvrdil několik bankovních transakcí ze svých bankovních účtů, které v jeho internetovém bankovnictví vytvářel neznámý podvodník.

"Poškozený ale bohužel místo toho, aby peníze získal, tak o ně přišel. Jednalo se o finance v hodnotě půl milionu korun. Případem se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality a prověřují ho pro trestný čin podvod," dodala mluvčí policie. Zejména seniory policie opakovaně vyzývá, aby v žádném případě nesdělovali své osobní údaje a nestahovali si neprověřené aplikace.

Žena z Jesenicka přišla o desetitisíce, společný život jí slíbil smyšlený iránský lékař na misi

Sympatie k neznámému muži přes sociálně sítě se podle již známého scénáře rozvinuly v podvod a starší žena z Jesenicka přišla událost oznámit na policii. Přišla o 40 tisíc korun, které poslala cizí osobě, která se vydávala za iránského lékaře.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky šmejd, podvod, internet, banka, podvodník, aplikace, účet, dolar, Jeseník, policie

Senior z Jesenicka přišel za pár hodin o půl milionu. Naletěl na vidinu účtu s devatenácti tisíci dolary  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.