Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Obyvatelé Prostějova navrhli dvacet projektů do participativního rozpočtu. Město rozdělí tři miliony korun

Do participativního rozpočtu, ve kterém letos město Prostějov rozdělí tři miliony korun, poslali obyvatelé města dvě desítky návrhů s náklady přes 11 milionů korun. Projekty chce radnice vyhodnotit do konce února, vybrané návrhy postoupí do závěrečného hlasování veřejnosti.

Mezi zaslanými návrhy je například informační systém na nástupištích MHD, veřejné ohniště, úprava Poděbradova náměstí, nová kašna u zámku či vybudování ostrůvku na městském rybníku. "Po hlasování budou projekty seřazeny podle počtu dosažených kladných hlasů. Vznikne pořadí projektů určených k realizaci, a to od návrhu, který získal nejvíce hlasů až do vyčerpání třímilionové částky," uvedla mluvčí radnice Jana Gáborová.

V předchozím participativním rozpočtu bylo na sklonku roku 2022 v Prostějově evidováno devět projektů. Pět se týkalo sportu a volného času a po jednom školství a vzdělávání, kultury a zábavy, životního prostředí a také dopravy. Do hlasování veřejnosti loni postoupilo šest projektů.

Největší podporu v roce 2023 získal nápad vybudovat v Kolářových sadech discgolfové hřiště. Druhý nejvyšší počet hlasů loni měl projekt interaktivního lesoparku s přírodními herními prvky pro děti u říčky Hloučely. Lidé v hlasování o rozdělení participativního rozpočtu podpořili také záměr opravit památník manželů Vojáčkových.

Podvodníci si oběť vyhlídli na sociálních sítích aerolinek. Marně se snažili obrat policistu

Jednu z mnoha taktik online podvodníků přiblížili policisté z Olomouckého kraje. Neznámý člověk mapoval recenze na sociálních sítích letecké společnosti. Autora příspěvku pak oslovil s nabídkou pomoci a vydával se za zákaznickou podporu...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky projekt, participativní, rozpočet, návrhy, lidé, hlasování, Prostějov, Jana Gáborová, Hloučela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Prostějova navrhli dvacet projektů do participativního rozpočtu. Město rozdělí tři miliony korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.