Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Tři bezohlední motorkáři pustošili hřebeny Jeseníků. Projeli přes Petrovy kameny až na Šerák

Tři bezohlední motorkáři o víkendu pustošili nejcennější partie Jeseníků. Se speciálně upravenými stroji projeli po hřebenech hor trasu od Malé Morávky přes Petrovy kameny, Vřesovou studánku až k Šeráku. Správa chráněné krajinné oblasti hledá svědky, případ už vyšetřuje policie. Výtržníkům hrozí pokuta až 100 tisíc korun.

Podle správy motorkáři startovali v sobotu před polednem někde v Malé Morávce, odkud postupně projeli celý hřeben od Vysoké hole přes Petrovy kameny, Tabulové skály, Vřesovou studánku, Vozku a dál přinejmenším až po Šerák.

Případem se již zabývá policie, která okamžitě po nahlášení incidentu vyslala do hor několik hlídek, ale žádná z nich bohužel trojici výtržníků v terénu nebo někde u silnice nenašla. 

Náročný víkend na horách. Pro zraněnou lyžařku musel do Karlova letět vrtulník

Náročný víkend měli horští záchranáři a lékaři v Jeseníkách, které díky krásnému počasí praskaly ve švech. Jen v Karlově záchranáři vyjížděli k patnácti úrazům na sjezdovkách. Na vině byla téměř ve všech případech neopatrnost lyžařů.

"Vážení návštěvníci, ale i místní občané Jeseníků, obracíme se na vás s prosbou o pomoc. Tři krosové motocykly upravené na sníh se tuto sobotu nedovoleně pohybovaly po hřebeni a v lesních porostech, až doslova větve lítaly. Uvítáme jakékoliv informace týkající se zejména místa vykládky a nakládky jejich strojů, případně pořízené fotografie či videa bezohledných jezdců, které jste možná na výletě toho dne potkali," požádali na sociálních sítích představitelé správy Chráněné krajinné oblasti Jeseníky.

Z dostupných informací je jasné, že trojice na motorkách porušila hned několik zákonů. "Nad čím ale opravdu zůstává rozum stát, je jejich bezohlednost vůči přírodě a všem návštěvníkům hor," uvedla správa. 

Připomněla podobný případ z Krkonošského národního parku, kde stejný incident skončil pokutou 100 tisíc korun pro každého z řidičů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Chráněná krajinná oblast Jeseníky

Štítky motorka, CHKO, ochrana, zákaz, pátrání, příroda, Jeseníky, Šerák, Petrovy kameny, Policie České republiky, silnice, Malá Morávka

Tři bezohlední motorkáři pustošili hřebeny Jeseníků. Projeli přes Petrovy kameny až na Šerák  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.