Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pavilon H na olomoucké Floře čeká rekonstrukce. Bude zde zázemí pro děti, kavárna nebo sál

Zázemí pro děti, kavárnu nebo sál pro cvičení nabídne po rekonstrukci pavilon H v okrajové části Výstaviště Flora Olomouc. Budova ze 70. let minulého století je podle odborníků už notně zastaralá. Radnice si nechala zpracovat studii a ještě letos plánuje zahájení prací na projektu.

"Schválili jsme studii na přestavbu pavilonu H na Výstavišti Flora ve Smetanových sadech na dětskou skupinu pro zhruba 48 dětí. Bude zde i malá kavárna a sál pro cvičení. Cílem je adaptace pavilonu na nový multifunkční objekt, který bude využíván po celý den. Projektovat budeme letos," uvedl náměstek primátora Olomouce Miloslav Tichý (ANO).

V pavilonu H jsou nyní výstavy, například přehlídky květin, ovoce a zeleniny Flora, které každoročně navštěvují desítky tisíc lidí. Technický stav pavilonu ale není dobrý. "Pavilony E, G, H jsou stavebně a technicky velmi zastaralé a jejich parametry neodpovídají požadavkům na výstavnickou činnost a současně i na možné polyfunkční využití v období mimo zahradnických výstav," uvedli autoři územní studie budoucí podoby areálu Výstaviště Flora.

Historie Výstaviště Flora se datuje od roku 1966, kdy vznikla rozpočtová organizace Olomoucké výstavní sady. Poslední velkou investicí v areálu Výstaviště Flora byla rekonstrukce hlavního pavilonu A, která skončila na začátku roku 2014 a stála zhruba 175 milionů korun.

Odborníci ve studii zveřejněné v roce 2017 navrhovali pro východní část Smetanových sadů dětský svět, vodní biotop, kavárnu či komunitní zahradu. Hovořilo se tehdy i o možnosti stavby multifunkční haly pro burzu květin, rekonstrukci pavilonů G a H nebo výstavbě parkovacích objektů. Výstaviště se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích ploch pro návštěvníky.

Městský dům v Přerově čeká výměna vzduchotechniky a vytápění. Soustavy už jsou na hraně životnosti

Přerovští radní schválili záměr další investice do Městského domu na náměstí T. G. Masaryka. Budova, která je tradičním místem pro pořádání společenských a kulturních akcí, by měla projít obnovou vzduchotechniky a vytápění. Předpokládané náklady...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytl Miloslav Tichý

Štítky ČR, služby, stavby, správa, Výstaviště Flora, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavilon H na olomoucké Floře čeká rekonstrukce. Bude zde zázemí pro děti, kavárna nebo sál  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.