Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Farmářské trhy se v Přerově přesunou na Horní náměstí, organizátoři slibují více stánků

Přerovské farmářské trhy se letos přesunou z náměstí TGM na Horní náměstí. Důvodem je přestavba administrativní budovy Emos, která ve druhé polovině letošního roku značně ovlivní život v centru města. Trhy se na Horním náměstí uskuteční v osmi termínech od března do října, vždy ve čtvrtek, organizátoři slibují rozšíření počtu stánků.

První trhy budou na Horním náměstí ve čtvrtek 14. a 28. března, pokračovat budou 11. dubna, 9. května, 13. června, 12. září a poslední se uskuteční 10. a 24. října. "Horní náměstí se zdá být nejpřívětivější. I prodejních stánků by zde mohlo být oproti minulosti více. Doufáme a spoléháme na to, že si Přerované najdou cestu na trhy v historické části města u zámku," uvedla Jana Neradilová z Okresní agrární komory Přerov, která společně s městem trhy organizuje.

Prodejci nabídnou tradiční zboží, jako je pečivo, mléčné výrobky, džemy, medy, víno, koření, k mání bude kvašená zelenina či zeleninové hořčice, brambůrky, nudle, uzeniny i potravinové doplňky. "Zařazeny budou řemeslné výrobky ze dřeva, proutí a kůže, zájemci si mohou koupit také šperky. Součástí bude i sezonní prodej zeleninové přísady a květin nebo i nabídka drobného občerstvení," doplnila Neradilová.

Jedinou letošní výjimku bude tvořit masopustní trh, který se bude konat v sobotu 10. února na Masarykově náměstí. Zájemci si mohou vybrat z nabídky, podobné té z klasických farmářských trhů. Program přerovského masopustu masopustní trhy doplní poprvé, sjede se na něj kolem 15 prodejců.

Přestavba administrativní budovy Emos, kvůli které budou tradiční trhy jinde, začala letos v lednu, v následujících 22 měsících přemění tuto budovu na sídlo magistrátu. Jde o největší rekonstrukci v novodobé historii Přerova, náklady jsou 359,5 milionu korun. Během prvního půl roku se stavebníci zaměří na demolici a vývoz suti, Přerované více pocítí až další etapu, kdy bude kolem nemovitosti lešení, které zasáhne i do prostoru náměstí. Nemovitost podle dotačních podmínek musí sloužit svému účelu v roce 2026.

Litovel má opět plastové kluziště. Na náměstí bude do začátku března

Od sobotního dopoledne je opět volně přístupné umělé kluziště na litovelském náměstí Přemysla Otakara. Na speciální ploše se ale smí bruslit pouze s dobře nabroušenými bruslemi. Otevřené bude do začátku března.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Přerov, farmářský trh, přesun, stánky, Horní náměstí, EMOS, oprava, masopust

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farmářské trhy se v Přerově přesunou na Horní náměstí, organizátoři slibují více stánků  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.