Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Pejsek Benny ze Šumperska, kterého někdo střelil do hlavy a zahrabal, se už zotavuje. Unie našla jeho hrob

Čtyřletý pes Benny ze Šumperska, kterého o víkendu někdo střelil do hlavy a poté zahrabal, se na veterinární klinice zotavil natolik, že brzy půjde do domácího ošetřování. Členové Unie práv zvířat objevili a zadokumentovali Bennyho hrob, na kterém jsou jasně patrné otisky drápů, jak se zbídačený pes drápal ven.

"Veterina nám oznámila, že Beník je v tak dobré kondici, že bude schopen jít do domácího ošetřování, což je pro nás velké překvapení. Bude i nadále v péči Unie práv zvířat, zajistíme, aby měl veškerou potřebnou péči," potvrdila Diana Šlechtová z Unie práv zvířat.

Spolek, který pomáhá týraným zvířatům, zároveň slíbil, že udělá vše pro to, aby v tomto otřesném případu zvítězila spravedlnost. Členové Unie se s člověkem, který zbídačeného psa objevil, vypravili na místo nálezu a objevili tam hrob. Místo zadokumentovali a veškeré informace poskytli policii. 

"V současné době už můžeme tuto zprávu zveřejnit, protože policie na místě, kde byl Benny pohřben, už pořídila dokumentaci, a tudíž pachatel už nemůže tento důkaz odstranit. Na stranách hrobu jsou viditelné otisky drápů, jak se pes sápal ven," poznamenala Šlechtová.

Čtyřletého psa Bennyho se někdo o víkendu v Libině na Šumpersku výstřely do hlavy pokusil usmrtit a polomrtvé zvíře pak zahrabal. Podle veterinářů byl pes v hrobě dva až tři dny, nakonec se mu podařilo dostat ven a našel ho náhodný kolemjdoucí.

Pes měl zkrvavenou tlamu, z očí mu tekla krev a nebyl schopen chodit. Po načtení čipu se ukázalo, že se narodil se v roce 2019 a je registrovaný na chovatelku, která je podle informací Unie závislá na drogách. 

"Krev na hlavě způsobilo pět diabolek vystřelených klasickou vzduchovkou z bezprostřední blízkosti. Někdo psa střelil do hlavy s jasným záměrem ho zabít. Pravděpodobně v domnění, že je mrtvý, se rozhodl psa zakopat. Nejspíš ho ani ve snu nenapadlo, že pes je jen v bezvědomí a že krutou ránu osudu přežil, a proto se ani nenamáhal ho zakopávat nějak hluboko. Tato nedbalost pejskovi zachránila život," popsala strašidelné okolnosti celého případu Šlechtová.

Na Šumpersku někdo postřelil a zahrabal psa. Zbídačené zvíře se po několika dnech probralo, zatím žije

Otřesný případ řešili o víkendu v Libině na Šumpersku členové Unie práv zvířat. Na skládce hlíny náhodný kolemjdoucí našel zbídačeného psa, kterého se někdo výstřely do hlavy pokusil usmrtit a polomrtvé zvíře pak zahrabal. Nyní je pes na...

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Benny, pes, střelba, hlava, zranění, hrob, hlína, Unie práv zvířat, policie, okres Šumperk, Libina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondra Sácký

Kristův pes?

Středa, 7. února 2024, 17:34Odpovědět

Pejsek Benny ze Šumperska, kterého někdo střelil do hlavy a zahrabal, se už zotavuje. Unie našla jeho hrob  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.