Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nová hokejová hala v Olomouci? Kromě developera Morávka má zájem i stavební gigant Strabag

O stavbu nové multifunkční haly pro hokej, sport a kulturu nebo o opravu stávajícího zimního stadionu v centru Olomouce mají nakonec zájem developer Richard Morávek a stavební společnost Strabag. Město s nimi povede takzvané předběžné tržní konzultace. Kdy bude jasno, nelze v tuto chvíli říct.

"Nabídky podala společnost Nová Velkomoravská, která přichází s novou lokalitou, výstavbou na zelené louce. V podstatě jde o opakování nabídky, kterou se již zabývalo městské zastupitelstvo. Druhým zájemcem je společnost Strabag, která přichází s oběma variantami, jak s výstavbou na zelené louce, tak s rekonstrukcí stávajícího zimního stadionu. Uvidíme, jaké budou detaily nabídky," potvrdil vedoucí odboru strategie a řízení na olomouckém magistrátu Zdeněk Bogoč.

S oběma uchazeči chce vedení města v průběhu března zahájit předběžné tržní konzultace, během května očekává první detailnější informace, nutné budou ekonomické analýzy nebo business plány. Kdy padne rozhodnutí, nelze podle Bogoče v tuto chvíli odhadnout. "Čekali jsme ještě dalšího zájemce, ale neozval se. Jsme rádi za každou nabídku," poznamenal šéf odboru strategie a řízení.

Nabídka společnosti Nová Velkomoravská ze skupiny Redstone developera Richarda Morávka spočívá ve výstavbě nové multifunkční haly na pozemcích ve Velkomoravské ulici v Olomouci na území brownfieldu po zdemolovaných vojenských opravárenských závodech. Město by po dobu třiceti let platilo 37 milionů korun navyšovaných o inflaci.

Olomouc bude hledat investory, kteří by měli zájem o výstavbu multifunkční haly pro sport a kulturu. Již dříve takovou nabídku předložila developerská společnost Redstone, která přišla s možností výstavby na pozemcích ve Velkomoravské ulici....

O co přesně jde stavební firmě Strabag, není jasné. "Jedná se o předběžné tržní konzultace, blíže se tedy v současnosti vyjadřovat nebudeme," uvedla mluvčí Strabagu Edita Novotná.

Třetím zájemcem mohl být olomoucký podnikatel Richard Benýšek, který původně uvažoval o opravě stávajícího zimního stadionu. Nabídku však nakonec nepodal. "S celým záměrem jsem velmi seriózně pracoval a velmi pečlivě ho vyhodnotil. Svůj původní záměr jsem přehodnotil. Prostředky mé rodiny či našich firem investujeme pouze tam, kde nás chtějí," uvedl Benýšek.

O tom, že Olomouc půjde cestou předběžných tržních konzultací, rozhodlo městské zastupitelstvo loni v říjnu. Investice může dosáhnout až na dvě miliardy korun, město na ni nemá peníze, moderní plochu pro bruslení však zdejší sport nutně potřebuje.

Jak má Olomouc řešit potřebu multifukční haly pro sport a kulturu?

Celkem hlasovalo3779 čtenářů

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Olomouc, Redstone Real Estate

Štítky hala, hokej, stavba, oprava, investice, tržní konzultace, zájemci, Olomouc, Redstone, Richard Morávek, Richard Benýšek, Strabag, developer, lední hokej, zimní stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová hokejová hala v Olomouci? Kromě developera Morávka má zájem i stavební gigant Strabag  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.