Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zloděj pobodal pracovníka ostrahy v prodejně v Hranicích, který ho přistihl při krádeži. Skončil ve vazbě

Ve vazbě skončil třicetiletý muž z Ostravy, který v prodejně v Hranicích na Přerovsku napadl nožem pracovníka ostrahy poté, co ho přistihl, jak s družkou ukradli věci za víc než pět tisíc korun. Oba z obchodu utekli a snažili se ukrýt, během pár minut je však vypátrala policie.

Incident se stal minulý pátek odpoledne v prodejně v ulici Třída 1. máje v Hranicích, kam přišli třicetiletý muž z Ostravy a jeho o rok mladší družka.

"Muž vzal na prodejně v prostoru mrazících boxů tašku a dal do ní digitální váhu, která sloužila zákazníkům k převážení ovoce a zeleniny v hodnotě 5000 korun. Vzápětí se k němu přidala družka a do tašky s váhou položila ještě dvě balení pracích kapslí v hodnotě 460 korun. Za zboží neměli v úmyslu zaplatit, a proto se pokusili prodejnu opustit místem určeným pro vstup do prodejních prostor," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Daleko ovšem nedošli, protože je zastavil pracovník ostrahy a vedoucí prodejny. Pracovník ostrahy chytil podezřelou ženu za ruku, ve které měla tašku s ukradenými věcmi, aby ji zabránil v odchodu, a pomalu ji odváděl do zázemí prodejny. S tím se ovšem její druh nehodlal smířit.

"Z batohu vytáhl kuchyňský nůž s délkou čepele 30 centimetrů a namířil ho spolu s výhružkami zabitím směrem k pracovníkovi ostrahy. Ten na výkřiky nereagoval, lapka se rychle přiblížil k odcházející dvojici a nožem na poškozeného zaútočil. Špičkou nože ho bodl do dlaně ruky, kterou držel jeho družku," uvedla mluvčí policie.

Pracovník ostrahy ženu pustil, oba zloději toho využili a bez ukradeného zboží uprchli. Doběhli na Mlýnský příkop, kde muž vykopl dveře do bytového domu a ve sklepě poškodil další dveře od sklepní kóje, kde se chtěli schovat. Dveře však odolaly, a tak oba vyběhli ven a rozdělili se. Muže ovšem za chvíli vypátral psovod u stavebnin v ulici Družstevní, ženu zadržela police na vlakovém nádraží. Ani jeden z nich nemá čistý trestní rejstřík, v minulosti už byli za krádeže odsouzeni.

Muže policisté obvinili z krádeže, vydírání a ublížení na zdraví, za což mu hrozí až osm let vězení a skončil ve vazbě. Žena je podezřelá z krádeže a hrozí jí tři roky.

Dva mladíci v Prostějově oloupili muže. Jeden byl z výchovného ústavu, druhý se zrovna vrátil z vězení

Nepolepšitelní jsou dva mladíci, kteří v noci v Prostějově oloupili muže a ukradli mu peníze a platební karty. Kriminalisté oba rychle vypátrali a vyšlo najevo, že jeden měl zrovna dovolenku z výchovného ústavu, druhý se tři dny před loupeží...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, loupež, nůž, zranění, prodejna, ostraha, policie, vazba, Hranice, okres Přerov, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Běloši tak běžně nosijó vreckochrbátovy nožiky po kapsách. Pro bezpečněéši pohyb ve středni společenské vrsvě. Že???!!!

Sobota, 17. února 2024, 23:30Odpovědět

Zloděj pobodal pracovníka ostrahy v prodejně v Hranicích, který ho přistihl při krádeži. Skončil ve vazbě  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.