Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči a pyrotechnici likvidovali výbušninu na vysoké budově. Unikátní cvičení ověřilo jejich schopnosti

Unikátní cvičení absolvovali v uplynulých dnech profesionální hasiči a příslušníci oddělení policejního pyrotechnického výjezdu z Olomouce. Záchranáři se učili likvidovat výbušninu uloženou ve velké výšce na střeše hasičské stanice v Olomouci.

"Cílem cvičení bylo otestovat možnosti využití výškové techniky při součinnostních zásazích s pyrotechnickou službou v případech, kdy je potřeba prověřit podezřelé předměty umístěné ve výškách, například na budovách či mostních konstrukcích," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Záchranáři si vyzkoušeli spolupráci mezi zasahujícím pyrotechnikem a strojníkem, který obsluhuje automobilový žebřík z hlavního obslužného stanoviště, a především vzájemnou komunikaci pomocí radiového spojení.

Hasičské a policejní jednotky nacvičují nejrůznější rizikové situace pravidelně. Výjimečný není ani potápěčský nebo horolezecký výcvik, na střední škole v Prostějově bezpečnostní složky ve spolupráci s lékaři v nedávné minulosti nacvičovaly například také zásah proti aktivnímu střelci.

V reakci na tragickou střelbu v Praze šumperští strážníci pořídí neprůstřelné vesty a speciální pistole

V reakci na tragickou střelbu na filozofické fakultě v Praze z konce loňského roku Městská policie v Šumperku pořídí nové pistole a neprůstřelné vesty a strážníkům také zajistí výcvik na modelovou situaci aktivního střelce.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky cvičení, hasiči, pyrotechnici, výbušnina, výška, plošina, Olomouc, Prostějov, technika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči a pyrotechnici likvidovali výbušninu na vysokém domě. Unikátní cvičení ověřilo jejich schopnosti  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.