Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Navzdory počasí zimní sezona stále nekončí. V Jeseníkách jsou v provozu poslední lyžařská střediska

Zimní sezona stále nekončí. V Jeseníkách jsou v provozu poslední lyžařská střediska, převážná většina z nich už ho přerušila nebo oznámila konec. Lyžuje se v nejvýše položeném lyžařském středisku na Ovčárně, v Koutech a na Červenohorském sedle.

"Na horách už v posledních dnech nesněžilo, na Ovčárně stále leží 90 centimetrů sněhu. V řadě areálů už uklízejí ploty a předělávají vše na jarní sezonu. Například v Hynčičích se již chystají na cyklisty. Lyžařské kurzy už po horách chodí pěšky, místo lyžařského je to turistický výcvik," řekl dispečer jesenické horské služby Miroslav Roháček. Na běžkách mohou ještě zájemci vyrazit z Ovčárny na Švýcárnu a Praděd. Na ostatních trasách už musejí lyže sundávat nebo jsou trasy nesjízdné.

Ve Ski areálu Praděd je však stále většina sjezdovek v provozu, lyžuje se tady na přírodním sněhu a sezona většinou vydrží až do konce dubna. Také na Červenohorském sedle se stále jezdí denně, v provozu je modrá a žlutá sjezdovka. Podle provozovatelů se podmínky rovnají jarnímu lyžování, lyžaři za skipasy zaplatí cenu vedlejší sezony.

Sjezdovky se stále ještě daří udržet také ve středisku Kouty, i tam jsou lanovky stále denně v provozu. V areálu Kopřivná v Malé Morávce provozovatelé návštěvníkům vzkázali, že kvůli oteplení dočasně omezují provoz ski areálu jen na vlek - kotvu s třicetiprocentní slevou na jízdné. "Podle předpovědi by se mělo příští týden ochladit, takže věříme, že se podaří obnovit standardní provoz i na lanové dráze," uvedlo středisko.

Provoz tento týden ukončilo horské středisko Paprsek, i tam plánovali lyžovat původně až do konce března. Stejně tak už dojezdili na Přemyslově. "Vzhledem k předpovědi počasí a vysokým nákladům na udržení sjezdových tratí je provoz areálu v této zimní sezoně ukončen," vzkázali návštěvníkům provozovatelé střediska. Na svazích ski expressu ve Ski Aréně Karlov provozovatelé již postavili bobovou dráhu, její provoz začne dnes.

VIDEO: Přes silnici u Starého Města v Jeseníkách se valilo obrovské stádo jelenů. Klip pobláznil internet

Video, na kterém u Starého Města na Šumpersku přeskakuje svodidla a valí se přes silnici obrovské stádo jelenů, pobláznilo internet. Záběry mají statisíce zhlédnutí, zvířata přes cestu skáčou téměř půl minuty a poté mohutné stádo opět mizí v lese.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Areál Kouty

Štítky zima, podmínky, hory, lyžování, lyžařské středisko, Jeseníky, sjezdovka, Ovčárna, Praděd, Červenohorské sedlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Navzdory počasí zimní sezona stále nekončí. V Jeseníkách jsou v provozu poslední lyžařská střediska  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.