Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Šumperk ocenil tři školáky, kteří duchapřítomně pomohli zraněnému muži. Silně krvácel z hlavy

Město Šumperk ocenilo tři mladé hrdiny, kteří pomohli zraněnému krvácejícímu muži. Čestné uznání starosty dostali zdejší školáci Samuel a Ivana Čipčalovi a Renata Marcela Giňová. Ocenění dostala také Adéle Kašparová a strážníci za záchranu topícího se muže.

Oceněním chce město poděkovat lidem, kteří prokážou odvahu, když je to nejvíce potřeba. "Tyto příklady nezištnosti a všímavosti mohou být ukázkou pro nás všechny a připomínkou, že solidarita a odvaha mají své nezastupitelné místo v našich životech," uvedl starosta Šumperka Miroslav Adámek (ANO).

Čestné uznání starosty dostali Samuel a Ivana Čipčalovi a Renata Marcela Giňová. V listopadu loňského roku si trojice šumperských školáků všimla před základní školou muže, který byl zraněný na hlavě a silně krvácel. "Duchapřítomně mu poskytli první pomoc, zavolali zdravotnickou záchranou službu a do příjezdu sanitky o něj pečovali," pochválil je starosta.

Město předalo ocenění také Adéle Kašparové a příslušníkům Městské policie Šumperk za záchranu muže, který se letos v únoru topil v místním rybníku Benátky. Žena si z okna svého bytu všimla, že spadl do vody. Nejprve si myslela, že jde o jednoho z rybářů. "Poměrně dlouhou dobu byl ve vodě bez známek snahy dostat se ven, proto jsem se rozhodla jednat," popsala zachránkyně. Skočila do ledové vody a muže se jí podařilo dostat nad hladinu.

Statečná žena vyběhla z paneláku zachránit tonoucího. Další lidé u šumperského rybníku jen přihlíželi

Mimořádnou odvahu prokázala v polovině února Adéla Kašparová ze Šumperku, když se vrhla do místního rybníku na pomoc podnapilému muži, který se topil. Čin fyzioterapeutky ze šumperské nemocnice ocenili nejen strážníci městské policie, ale také...

S vytažením na břeh jí poté pomohla přivolaná hlídka Městské policie. "Policistům se muže v bezvědomí podařilo resuscitovat a předat do péče záchranné služby," dodal jeden ze strážníků Martin Urbánek.

Bohužel ne vždycky končí všechny případy šťastně. Před dvěma dny v centru Šumperka zemřela při dopravní nehodě cyklistka. "Tento smutný případ připomíná, že klíčovým prvkem bezpečnosti při jízdě na kole je především dodržování všech předpisů a nošení helmy," zdůraznili policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Šumperk

Štítky záchrana, pomoc, zranění, muž, krev, děti, školáci, ocenění, radnice, Šumperk, Miroslav Adámek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperk ocenil tři školáky, kteří duchapřítomně pomohli zraněnému muži. Silně krvácel z hlavy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.