Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pokuty za rychlou jízdu a další přestupky půjdou v Hanušovicích dětem. Ročně jde o 130 tisíc korun

Peníze, které Městská policie v Hanušovicích na Šumpersku vybere na pokutách v dopravě a na dalších přestupcích půjdou dětem. Radní města se dohodli, že finance Hanušovice použijí na vzdělávací a sportovní aktivity v základní i mateřské škole. Ročně jde o více než 130 tisíc korun.

"Řidiči, kteří jezdí Hanušovicemi rychle nebo páchají jiné přestupky, často nejvíc ohrožují chodce, a zejména děti. Proto nám přišlo fér použít takto vybrané peníze a pokuty z dalších přestupků právě pro naši základní školu a školku," vysvětlil starosta Hanušovic Marek Kostka.

Hanušovická radnice školákům pravidelně přispívá například na lyžařský kurz. Letos i v následujících hodlá investovat také do modernizace obou školních budov.

V loňském roce na pokutách za přestupky strážníci v Hanušovicích a okolních obcích vybrali více než 130 tisíc korun. Nešlo pouze o rychlou jízdu, strážníci dohlíželi a pokutovali také porušování obecně závažných vyhlášek, mezi které patří například vyhláška o zákazu konzumace alkoholu na vybraných veřejných místech, volném pobíhání psů či narušování veřejného pořádku.

"Kromě dohledu nad pořádkem v Hanušovicích zajišťují naši strážníci také dohled v okolních obcích. Konkrétně máme podepsanou smlouvu s Kopřivnou, Jindřichovem a Rudou nad Moravou. Loni jsme pomáhali i ve Starém Městě, kde už ale teď mají vlastní městskou policii," dodala velitelka Městské policie Hanušovice Ivana Vlachovská.

Hanušovice budou lépe chráněné před velkou vodou. Úpravy koryta a břehů Moravy přišly na 13 milionů

Obyvatelé Hanušovic na Šumpersku budou lépe chránění před velkou vodou. Povodí Moravy nyní dokončuje rozsáhlou rekonstrukci protipovodňových opatření na řece Moravě, které zamezí narušování břehů. Práce, které zahrnovaly i těžbu sedimentů, přišly...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky Hanušovice, pokuty, přestupky, děti, investice, peníze, okres Šumperk, městská policie, Jindřichov, Ruda nad Moravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokuty za rychlou jízdu a další přestupky půjdou v Hanušovicích dětem. Ročně jde o 130 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.