Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Olomoucká radnice jedná o koupi zchátralé městské tržnice. Byly by zde prodej lokálních produktů a gastro

Olomoucká radnice začne jednat s majitelem městské tržnice o koupi této zchátralé historické budovy poblíž centra. Vzniknout by zde mohly prostor pro lokální prodejce nebo například restaurace. Majitel objektu budovu městu sám nabídl.

"Rada města uložila zahájit jednání s majitelem objektu historické tržnice o podmínkách případné koupě budovy," potvrdil na sociálních sítích náměstek primátora Olomouce Tomáš Pejpek (ProOlomouc a Piráti).

Budova městské tržnice z roku 1899 je jednou z historických dominant Olomouce. Je příkladem průmyslové architektury přelomu 19. a 20. století. Objekt navržený Městským stavebním úřadem postavil olomoucký stavitel Viktor Mader. Objekt je však léta nevyužívaný a postupně chátrá.

"Budovu jsme nabídli městu, protože jsme těžiště podnikání přenesli do Prahy, kam jsem se také přestěhovali. Případné opravy tržnice by obnášely pravidelnou kontrolu na místě, což se na dálku dělat nedá," vysvětlil majitel objektu a podnikatel Pavel Široký. Celá budova je podle něho vyklizená a vyčištěná, podmínky prodeje a cenu však moc komentovat nechtěl. "Cena je výhodnější, než byla na trhu," sdělil akorát.

Rada města nyní pověřila náměstka Pejpka a náměstkyni Miroslavu Ferancovou (ANO), aby s podnikatelem Širokým začali o tržnici jednat. "V tuto chvíli chce město zjistit všechny podmínky koupě, a není to jen otázka kupní ceny, ale i stavu objektu a dalších okolností," vysvětlil Pejpek.

Jako využití tržnice přichází podle něho v úvahu kombinace gastra a prodeje lokálních produktů. "Příkladů fungujících tržnic je v Evropě spousta. Ale není to jenom o případné městské tržnici, ale jsou to i další důvody. Začínáme připravovat budoucí podobu celého prostoru venkovní tržnice a starého autobusového nádraží. Budova městské tržnice je jediná, která je v soukromých rukou," dodal Pejpek.

Co bude s olomouckou tržnicí? Proces proměny může trvat i patnáct let, říká náměstek primátora

Jak naložit s cenným prostorem tržnice v centru Olomouce je podle náměstka olomouckého primátora Tomáše Pejpka prozatím předmětem otevřené debaty, variant je totiž celá řada. Ta optimální by měla vzejít z architektonické soutěže, která se začne...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky tržnice, prodej, budova, radnice, Olomouc, restaurace, gastro, Tomáš Pejpek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Už 34 let fut ty samy debilní triky !!! nechá se něco JAKOŽE zchátrat, pak se to za korunu prodá nějakymu Hajzlovi !!! a ten sám pak všem Vychláme do xichtu !!! protože veškery sliby byly jenom Nevyahatelny práskání držkama do větru !!! Za komóšu tam byly lahudky, textil, atd. a bylo tam narváno ! Tak to vraťte spátky aji s tym režimem, když to tehdy šlo !

Úterý, 26. března 2024, 21:50Odpovědět

Zchátralou městskou tržnici by mohla koupit olomoucká radnice. Byl by zde prodej lokálních produktů i restaurace  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.