Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Přerov chce zdvojnásobit příspěvek pro lékaře. Pokud si ve městě založí praxi, dostanou 600 tisíc korun

Přerovská radnice chce zdvojnásobit dotace pro zubaře, praktické lékaře a pediatry. Pokud se rozhodnou ve městě otevřít novou ordinaci či převzít už zavedenou praxi například po starším kolegovi odcházejícím do penze, dostanou 600 tisíc korun. V každé kategorii lékařů město ze zaslaných žádostí vybere jednoho.

Příspěvek budou moci lékaři použít na nájem nebo na vybavení ordinace. Pravidla této finanční podpory schválila městská rada a ještě je musí schválit zastupitelstvo.

"Už loni jsme se snažili najít nově ordinujícího zubaře, nabízeli jsme podporu 300 tisíc korun, ale na naši výzvu nikdo nezareagoval. Letos jsme proto dotaci, která bude poskytnuta jednomu ze žadatelů, navýšili na 600 tisíc korun. Na dotaci dosáhne nejen zubař, který chce vybudovat novou ordinaci, ale i ten, který převezme ordinaci s pacienty od kolegy, který třeba odchází do penze," uvedl náměstek primátora Přerova Vladimír Lichnovský (ANO).

O dotaci ve stejné výši budou moci žádat rovněž praktičtí lékaři, kteří si v Přerově zřizují nebo chtějí zřídit ordinaci. Také v tomto případě poputuje podpora k jednomu z nich, který bude vybrán podle bodových kritérií. "Novinkou pak bude podpora lékaře pro děti a dorost, který může získat rovněž 600 tisíc korun, pokud bude nově ordinovat v Přerově. Chceme tak zajistit co nejlepší dostupnost primární zdravotnické péče pro dětské pacienty - občany našeho města," uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová.

Nový přístroj pomůže pacientům odhalit zelený zákal. Fakultní nemocnice ho bude půjčovat domů

Pacientům, kteří mají riziko zeleného zákalu, pomůže nový přístroj na měření nitroočního tlaku, který oční klinice Fakultní nemocnice Olomouc předali zástupci Nadace profesora Vejdovského. Přístroj umí v domácích podmínkách odhalit zelený zákal...

Příspěvek města mohou dostat také studenti čtvrtého a pátého ročníku stomatologie. "V rámci stipendijního programu mohou být podpořeni až dva studenti. Každý může získat stipendium ve výši 300 tisíc korun, a to po dobu dvou posledních let studia. Jeden student tedy může celkem získat 600 tisíc korun. Absolvent se ve smlouvě zaváže vykonávat povolání zubního lékaře na území Přerova v rozsahu dvojnásobku akademických let, po která mu bylo poskytnuto stipendium," dodala Blanka Hrubá z přerovského magistrátu.

Pokud podporu nových i budoucích lékařů schválí i zastupitelé, budou formuláře žádostí od 16. dubna k dispozici na webových stránkách přerovského magistrátu i na jeho odboru sociálních věcí a školství, Žádosti by pak radnice přijímala od 16. května do 20. září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky praxe, dotace, lékař, Přerov, zubní lékař, Vladimír Lichnovský, ANO 2011, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov chce zdvojnásobit příspěvek pro lékaře. Pokud si ve městě založí praxi, dostanou 600 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.