Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

O čtyři byty pro mladé rodiny nebo páry se bude v Olomouci poprvé losovat. Zájemců je šest

O první čtyři byty, které olomoucká radnice poskytne mladým rodinám nebo párům, se bude losovat. Zájem o pronájem mělo deset párů, podmínky stanovené městem však splnilo jen šest. Vůbec první losování za účasti notáře se uskuteční již tento týden na Správě nemovitostí v Olomouci.

"Jedná se o první čtyři byty na Černé cestě, které byly po uvolnění vyčleněny pro mladé rodiny. Jeden je třípokojový, zbývající byty jsou dvoupokojové," objasnila náměstkyně primátora Olomouce Kateřina Dobrozemská (ProOlomouc a Piráti).

Podmínky, které musí mladé páry nebo rodiny splnit, jsou například součet věku do 65 let, příjem od minimální mzdy po její 1,5násobek, bezdlužnost vůči městu a městským organizacím, tedy i dopravnímu podniku. "Nikdo z páru také nesmí být v insolvenci nebo exekuci," dodala náměstkyně.

Další byty pro mladé rodiny bude město nabízet postupně podle toho, jak se budou jednotlivé vhodné byty uvolňovat. Radnice nabízí také sociální bydlení nebo bydlení pro seniory a osoby se zdravotním hendikepem. Klasické nájemní bydlení v Olomouci pak čeká také novinka, dražba nájemného formou elektronické aukce.

Před stavbou dálnice u Olomouce odkryli archeologové unikátní pohřebiště, návrší bylo kultovním místem

Návrší poblíž křelovského fortu XVII bylo dávno před existencí pevnosti významným místem pravěkých a raně středověkých kultur. O dějinách místa, ze kterého je nyní otevřený výhled na pár kilometrů vzdálené město Olomouc, zjišťují pozoruhodné...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky byt, pár, rodina, věk, losování, Olomouc, bydlení, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O čtyři byty pro mladé rodiny nebo páry se bude v Olomouci poprvé losovat. Zájemců je šest  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.