Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zoo Olomouc o Velikonocích znásobila loňskou návštěvu, lákalo počasí i tematický program

Vydatnému proudu návštěvníků čelil v průběhu velikonočních prázdnin areál olomoucké zoologické zahrady. Přívětivé počasí, doprovodný program či tematické dekorace přilákaly na Svatý Kopeček během pěti dnů takřka 17 tisíc lidí, což je dvojnásobek oproti loňskému roku. Nejlákavější dnem pro výlet do zoo byla sobota, kdy dokonce zkolabovala doprava a provoz musela řídit policie.

Mimořádně úspěšný prodloužený víkend hlásí zástupci Zoo Olomouc. Jeden z nejoblíbenějších turistických cílů Olomouckého kraje se o velikonočních prázdninách těší tradičně vysokému zájmu veřejnost a výjimkou nebyl ani letošní rok. „Od čtvrtečního prázdninového dne do zahrady zavítalo celkem 16 874 lidí, přičemž v roce 2023 to bylo, s přihlédnutím k méně vlídnému počasí, 8 831,“ informovala mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská.

Návštěvnost Zoo Olomouc 
2024
28. 3.: 735
29. 3.: 3973
30. 3.: 5199
31. 3.: 3535
1. 4.: 3432
2023
6. 4.: 692
7. 4.: 470
8. 4.: 1260
9. 4.: 1897
10. 4.: 4512
Zdroj: Zoo Olomouc

Malé i velké návštěvníky zoologické zahrady podle vedoucího marketingového oddělení Zoo Olomouc Pavla Javůrka potěšil svátečně vyzdobený areál, první komentovaná krmení, ukázka práce přadlen, či Velikonoční stezka a fotostanoviště.

Kolony aut ucpaly na Velikonoce silnice u olomoucké zoo. Situace je kritická, hlásí policie

Tradičně vysoká návštěvnost Zoo Olomouc o velikonočním volnu překročila parkovací a dopravní kapacity olomoucké městské části Svatý Kopeček. Na příjezdových cestách policisté směřovali auta pryč od přetížené lokality.

Naopak méně příjemný zážitek mimo zónu věnovanou exotické fauně představovala o velikonočním víkendu dopravní situace v oblasti olomoucké městské části. V sobotu evidovala zoo návštěvnost takřka 5200 osob, před polednem byly již silnice a parkoviště tak přetížené, že policie odkláněla dopravu na příjezdových komunikacích pryč od vyhledávané lokality, ve které se nachází zoo a také poutní bazilika Navštívení Panny Marie.

„Kapacita parkovacích míst v exponovaných dnech není dostatečná k tomu, aby umožnila pojmout veškerá auta, která na Svatý Kopeček míří. Zoo proto doporučuje využít posílených spojů městské hromadné dopravy,“ podotkla mluvčí Gronská.

Využíváte autobusy městské hromadné dopravy při návštěvě Zoo Olomouc?

Celkem hlasovalo4 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Zoo Olomouc

Štítky Zoo, příroda, zoologická zahrada, Olomouc, Velikonoce, velikonoční prázdniny, návštěvnost, Zoo Olomouc, Svatý Kopeček, doprava, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Olomouc o Velikonocích znásobila loňskou návštěvu, lákalo počasí i tematický program  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.